Εγκυμοσύνη: Γιατί το έμβρυο κινείται περισσότερο το βράδυ;

Νιώθετε πιο συχνά τις κινήσεις του μωρού στη μήτρα τις βραδινές ώρες; Υπάρχει λόγος για αυτό.

Εγκυμοσύνη: Γιατί το έμβρυο κινείται περισσότερο το βράδυ;
Bigstock

Όπως κάθε έγκυος, έτσι κι εσείς, σίγουρα ενθουσιάζεστε κάθε φορά που νιώθετε το μωρό να κουνιέται στην κοιλιά. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων μέχρι τον 7ο ή 8ο μήνα η μέλλουσα μαμά πιθανά να παρατηρήσει ένα συγκεκριμένο μοτίβο στη συμπεριφορά του μωρού. Όσον αφορά την κινητικότητά του, κάθε κίνηση όποια στιγμή και αν συμβαίνει θεωρείται καλή.

Τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης, το μωρό κοιμάται τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Το Psychology Today αναφέρει ότι τα μωρά κοιμούνται το 95% των φορών που κινούνται και ότι οι κινήσεις τους στη μήτρα στη συγκεκριμένη εβδομάδα κύησης υπολογίζεται περίπου στις 50 ανά ώρα. Μπορεί να παρατηρήσετε διαφορές στις κινήσεις του εμβρύου από μέρα σε μέρα, ωστόσο όσο πλησιάζετε στην ημερομηνία τοκετού, το μοτίβο γίνεται πιο συγκεκριμένο.

Κάποια μωρά είναι πιο ενεργά κατά τη διάρκεια της μέρας αναφέρει το Psychology Today. Είναι πιθανό ωστόσο να μην νιώθετε το έμβρυο στη μήτρα όλες τις φορές, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που τις νιώθετε το βράδυ και αυτό γιατί οι κινήσεις γίνονται πιο δύσκολα αντιληπτές ενώ είστε εν κινήσει ή εάν δεν βρίσκεστε σε πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Γιατί νιώθετε πιο έντονες τις κινήσεις του μωρού το βράδυ;

Ένας από τους λόγους που ίσως νιώθετε το μωρό να κινείται πιο έντονα τη νύχτα είναι ότι το μωρό έχει την τάση να είναι πιο ενεργό όταν δεν νιώθει κάποια δραστηριότητα ή κίνηση από τη μαμά. Επίσης, κατά τη διάρκεια της μέρας το περπάτημα και οι άλλες κινήσεις που κάνετε νανουρίζουν το μωρό, τις συνηθίζει και όταν αυτές σταματούν αντιδρά με τον τρόπο αυτό.

Επιπλέον, τα έμβρυα αρχίζουν να ανταποκρίνονται στους διάφορους ήχους από τον έβδομο μήνα κύησης και τότε ξεκινούν να δείχνουν και τις προτιμήσεις τους. Για παράδειγμα δείχνουν να αναγνωρίζουν ή ακόμα και να προτιμούν τη φωνή της μαμάς τους. Εάν το μωρό ακούσει νέες φωνές στο περιβάλλον, είναι πιθανό να γίνει πιο κινητικό.

Από την άλλη, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να ενεργοποιήσουν ή να αυξήσουν την κινητικότητα του μωρού όπως η κατανάλωση ενός σνακ ή κάποιου συγκεκριμένου φαγητού. Το μωρό μπορεί να γευτεί τις διάφορες γεύσεις και όταν κάποια από αυτές είναι ιδιαίτερα έντονη είναι πιθανό να επηρεάσει την κινητικότητά του.

Εάν νιώθετε το μωρό ιδιαίτερα κινητικό κατά τη διάρκεια της νύχτας, δοκιμάστε να ξαπλώσετε ή να μείνετε ακίνητη για λίγο και το μεσημέρι. Έπειτα συνεχίστε κανονικά τις δραστηριότητες της μέρας σας και παρατηρήστε πώς ανταποκρίνεται το έμβρυο στις εναλλαγές αυτές ή εάν έχετε ακόμα και ήπιες συσπάσεις.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved