Έγκυος τα Χριστούγεννα; Tips να αποφύγετε το χάος

Συμβουλές για έγκυες!

Έγκυος τα Χριστούγεννα; Tips να αποφύγετε το χάος
Bigstock

Όσο μεγάλη και αν είναι η κοιλιά σας, έχετε μια τέλεια δικαιολογία για να σας συγχωρέσουν οι άλλοι που δεν θα κάνετε και πολλά πράγματα φέτος. Ορίστε τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το χάος.

Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές. Γιατί; Μα γιατί είστε έγκυες και μετράτε αντίστροφα για τη γέννηση του παιδιού σας. Είστε είστε στην αρχή της εγκυμοσύνης σας, είτε στη μέση, είτε στο τέλος, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να αποφύγετε και πράγματα που μπορείτε να κάνετε χωρίς να κουραστείτε.

Ακολουθεί μια λίστα που θα κρατήσει τα επίπεδα του άγχους σας, χαμηλά.

Αγορές από τον καναπέ

Ναι, ναι! Αν μάθαμε κάτι μέσα στην καραντίνα είναι το πόσο απολαυστικές μπορεί να γίνουν οι αγορές από τον καναπέ του σπιτιού μας. Αρπάξτε το κινητό σας και αγοράστε ό,τι θέλετε αποφεύγοντας τον συνωστισμό στους δρόμους και τις ατελείωτες ουρές στα ταμεία.

Μην μαγειρέψετε τίποτε

Μπορεί να φημίζεστε για το ταλέντο σας στην κουζίνα, αλλά φέτος αφήστε το στην άκρη. Μην το παρακάνετε με τη μαγειρική. Τα εστιατόρια και τα σουπερμάρκετ έχουν καταπληκτικά γεύματα.

Δεχτείτε βοήθεια

Δεχτείτε τη βοήθεια των άλλων δίχως δεύτερη σκέψη. Ξέρουμε ότι η εγκυμοσύνη δεν είναι ίωση και σίγουρα είστε ικανή να κάνετε πολλά πράγματα με την κοιλιά στο στόμα. Όμως θα πρέπει να προσέξετε λίγο τον εαυτό σας. Αφήστε τους άλλους να σας κουβαλήσουν τα ψώνια, να μαγειρέψουν το χριστουγεννιάτικο γεύμα, να κάνουν μασάζ στις πατούσες σας και να σας γεμίσουν μια μπανιέρα με ζεστό νερό.

Οργανωθείτε

Ο πανικός της τελευταίας στιγμής δεν οδηγεί πουθενά. Η αρτηριακή πίεση και η λογική μας θα ωφεληθούν από έναν μικρό σχεδιασμό. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τι θα χρειαστείτε για τη βραδιά του ρεβεγιόν, πολύ νωρίτερα. Έτσι θα είστε έτοιμη.

Ιδανικά; Γίνετε ο εγκέφαλος, αλλά βάλτε τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλετε. Κάπως έτσι θα Χριστούγεννα θα γίνουν καλύτερα και εσείς δεν θα έχετε σηκωθεί καθόλου από τον καναπέ. Εξάλλου το αξίζετε... πρόκειται να φέρετε μια μικρή ζωή στον κόσμο.

με πληροφορίες από nct.org.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved