Έγκυος τα Χριστούγεννα - Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη με αυτά τα tips

Τι να κάνει και τι να αποφύγει μια έγκυος τα Χριστούγεννα.

Έγκυος τα Χριστούγεννα - Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη με αυτά τα tips
Bigstock

Αν έχετε συνηθίσει να γιορτάζετε έντονα και με πολύ κόσμο τα Χριστούγεννα, σίγουρα θα σας είναι δύσκολο να προσεγγίσετε την εορταστική περίοδο με διαφορετικό τρόπο. Οι περισσότερες έγκυες σκέφτονται ότι τα Χριστούγεννα μπορούν να κάνουν ό,τι έκαναν και τις προηγούμενες χρονιές, όμως αυτό δεν ισχύει. Θα πρέπει για μια χρονιά να σκεφτούν λίγο διαφορετικά.

Η εγκυμοσύνη έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα μας, γι' αυτό ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε φέτος για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη!

1 . Φτιάξτε έναν χώρο στο σπίτι που θα τυλίξετε τα δώρα: Πάρτε το ψαλίδι, την σελοτέιπ, το χαρτί και τυχόν φιόγκους και κορδέλες και βάλτε τα όλα σε ένα μέρος όπου θα μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά. Προσπαθήστε να τυλίξετε το κάθε δώρο τη στιγμή που το αγοράζετε, ώστε να μην έχετε αργότερα πολλά.

2 . Αγοράστε τις πίτες και μην τις φτιάξετε: Δεν θα συμβεί κάτι κακό αν φέτος αντί για σπιτικές πίτες, βάλετε στον φούρνο έτοιμες, του εμπορίου. Οι στριφτές, οι τσαλακωτές, οι αλμυρές και οι γλυκές, βρίσκονται την κατάψυξη και σας περιμένουν. Δεν υπάρχει λόγος να στέκεστε πολλές ώρες όρθιες, φτιάχνοντας ζύμη και γέμιση.

3. Προτιμήστε τα mocktails: Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νιώθετε ότι είστε η μόνη στο πάρτι που δεν διασκεδάζει. Προτιμήστε τα mocktails και ενταχθείτε και εσείς στην παρέα που πίνει αλκοόλ. Και εσείς θα πίνετε, μόνο που το δικό σας ποτό δεν θα περιέχει αλκοόλ και θα είναι ασφαλές.

4 . Σκεφτείτε ποιον πραγματικά θέλετε να δείτε: Δεν θα παρεξηγηθεί κανείς αν δεν τον επισκεφθείτε και φυσικά μπορείτε να διαλέξετε ποιους θα δείτε. Αν πάλι πάτε σε πάρτι, φύγετε όταν νιώσετε κούραση. Επίσης, πάρτε μαζί σας ένα ζευγάρι παντόφλες όταν επισκέπτεστε φίλους και συγγενείς. Θα μας θυμηθείτε.

5. Εάν κάποιος προσφέρει βοήθεια - προσπαθήστε να τη δεχτείτε: Μην πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε όλα μόνη, ειδικά αν έχετε καλέσει κόσμο στο σπίτι σας. Αφήστε φίλους και συγγενείς να σας βοηθήσουν. Αν μια χρονιά δεν έχετε ετοιμάσει όλα τα φαγητά εσείς και δεν έχετε επιμεληθεί τη διακόσμηση δεν χάθηκε και ο κόσμος.

6. Απολαύστε την εγκυμοσύνη σας: Θα έχετε τόσα πολλά Χριστούγεννα μπροστά σας. Φέτος είναι η στιγμή να αφήσετε όλους τους άλλους να τρέχουν όσο εσείς απολαμβάνετε την εγκυμοσύνη σας.

7. Τρώτε λίγο και συχνά και μείνετε ενυδατωμένες: Προσοχή στις ποσότητες φαγητού που θα καταναλώσετε. Όχι δεν αναφερόμαστε στα κιλά και τις θερμίδες. Αναφερόμαστε στις ενοχλητικές καούρες που μπορεί να προκληθούν. Τρώτε λίγο και συχνά. Μην ξεχνάτε να πίνετε και αρκετό νερό.

με πληροφορίες από το instagram @thehonestmidwife

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved