Πώς αλλάζει η κινητικότητα του μωρού στη μήτρα;

Η δραστηριότητα του μωρού στη μήτρα αλλάζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς αλλάζει η κινητικότητα του μωρού στη μήτρα;
Bigstock

Μετά την κούραση του πρώτου τριμήνου και τη ναυτία, και τη δυσκοιλιότητα και τη συχνοουρία, στο δεύτερο τρίμηνο πολλά από αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν και επιτέλους θα νιώσετε τις πρώτες κινήσεις του μωρού στη μήτρα.

Οι αλλαγές στις κινήσεις του μωρού στη μήτρα

Οι κινήσεις του εμβρύου διαφοροποιούνται ανά περίπτωση. Κάποια μωρά είναι περισσότερο κινητικά και άλλα πιο ήρεμα χαλαρά.

Τι να περιμένετε σε σχέση με την κινητικότητα του εμβρύου

Στο δεύτερο τρίμηνο

Την πρώτη φορά που θα νιώσετε το μωρό να κουνιέται περίπου στην 18η με 22η εβδομάδα εγκυμοσύνης, οι κινήσεις του εμβρύου είναι σχεδόν ανεπαίσθητες. Όσο το μωρό μεγαλώνει και εξελίσσεται η εγκυμοσύνη, οι μύες του γίνονται πιο δυνατοί και οι κινήσεις του πιο έντονες.

Μέχρι και τον έκτο μήνα, γίνονται πιο συχνές και έντονες οι κινήσεις των ποδιών του και δεν είναι απίθανο να δείτε το αποτύπωμα της παρούσας του στην κοιλιά σας.

Ωστόσο, η συμπεριφορά και οι κινήσεις του μωρού μπορεί να είναι αρκετά απρόβλεπτες.

Στο τρίτο τρίμηνο

Στον έβδομο μήνα το μωρό έχει ακόμα επαρκή χώρο για να γυρίζει και να κινείται. Γίνεται πιο δυνατό μέρα με τη μέρα και οι κινήσεις του γίνονται πιο αισθητές και σε εσάς.

Στον όγδοο μήνα ο χώρος μέσα στη μήτρα είναι πιο περιορισμένος για εκείνο και το μωρό δυσκολεύεται να κινηθεί. Στον ένατο μήνα το μωρό κινείται λιγότερο, ωστόσο οι κινήσεις όπως όταν το μωρό γυρίζει σίγουρα θα γίνουν πολύ αισθητές από εσάς.

Από την 28η εβδομάδα ο γιατρός και η μαίας σας θα σας ζητήσουν να μετράτε τις κινήσεις του μωρού κάθε μέρα μέχρι και τον τοκετό. Στόχος είναι να εντοπίζετε δέκα κινήσεις σε μία ώρα. Ένα δεν φτάνετε τις δέκα κινήσεις, δοκιμάστε να φάτε κάποιο σνακ και να μετρήσετε ξανά αργότερα.

Επίσης, αν παρατηρήσετε απότομη και σημαντική μείωση της κινητικότητας του μωρού, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Με πληροφορίες από whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved