Έγκυος τα Χριστούγεννα: Συμβουλές για να απολαύσεις και τις φετινές γιορτές

Για σένα αυτά τα Χριστούγεννα είναι ακόμα πιο ιδιαίτερα και μπορείς να τα απολαύσεις ακολουθώντας κάποιες συμβουλές.

Έγκυος τα Χριστούγεννα: Συμβουλές για να απολαύσεις και τις φετινές γιορτές
Bigstock

Είτε διανύεις τους πρώτους, είτε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σου, οι φετινές γιορτές θα είναι για εσένα ακόμα πιο ξεχωριστές. Κάτι οι ορμόνες, κάτι οι λιγούρες, μην απορήσεις εάν θέλεις να φας όλο το κουτί με τα μελομακάρονα ή αν κλαις με τις χριστουγεννιάτικες ταινίες και τις διαφημίσεις. Το πιο σημαντικό όμως; Ξέρεις ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα τελευταία πριν γίνεις μαμά και ότι ο νέος χρόνος θα φέρει σε εσένα το πιο σημαντικό δώρο, μία νέα ζωή.

Όσον αφορά τα «dos and don’ts» για αυτές τις γιορτές…

Στα «dos» είναι να τραβήξεις άπειρες φωτογραφίες, να στολίσεις και να απολαύσεις την κάθε στιγμή.

Στα «don’ts», η πολύωρη ορθοστασία, το ατελείωτο shopping για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, η κατανάλωση αλκοόλ και τα πολλά γλυκά (ίσως το πιο δύσκολο!).

https://www.instagram.com/p/CX0V-zNs27e

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά

Tips για να απολαύσεις και τις φετινές γιορτές

Τήρησε το μέτρο στα γλυκά

Χριστούγεννα χωρίς, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, panettone, σοκολατάκια, gingerbread cookies και η λίστα των χριστουγεννιάτικων γλυκών δεν έχει τέλος, δεν είναι Χριστούγεννα. Όσο και αν λιμπίζεσαι τις λαχταριστές αυτές λιχουδιές, μην ξεχνάς να τηρείς των μέτρο. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης δεν κάνει καλό ούτε σε εσένα, ούτε στο μωρό σου. Στόχευσε στα μικρά και συχνά γεύματα και μην το παρακάνεις με τις ποσότητες στα γιορτινά τραπέζια.

https://www.instagram.com/p/Cl08QnMNtPv

Στόλισε το σπίτι σταδιακά

Η κούραση είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο τρίμηνο. Και είναι λογικό. Το σώμα δουλεύει υπερωρίες για να μεγαλώνει το μωρό μέρα με τη μέρα, δεν χρειάζεται λοιπόν εσύ να το επιβαρύνεις ακόμα παραπάνω. Αντί να περάσεις ώρες στολίσματος και συμμαζέματος, στόλισε το σπίτι σταδιακά. Πρώτα το δέντρο, την επόμενη μέρα την κουζίνα, τη μεθεπόμενη το μπαλκόνι και τα παράθυρα.

Σκέψου έξυπνα για το χριστουγεννιάτικο shopping

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τις χριστουγεννιάτικες αγορές σου. Γράψε σε μία λίστα όλα τα δωράκια που θέλεις να πάρεις και κάνε τις αγορές σου σταδιακά. Επίσης, απόφυγε να τις αφήσεις για τελευταία στιγμή, μίας και τις μέρες κοντά στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξέρεις πολύ καλά ότι θα γίνεται χαμός στα μαγαζιά.

https://www.instagram.com/p/CX60D31oexw

Γλέντησε χωρίς αλκοόλ

Φέτος δεν θα μπορείς να πιεις κρασιά, σαμπάνιες και αλκοολούχα ποτά. Εάν διανύεις δε και την τελευταία εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου, το πιθανότερο είναι να δυσκολευτείς και στο χορό. Τα παραπάνω, βέβαια, δε σημαίνουν ότι δεν μπορείτε να περάσεις καλά και να διασκεδάσεις. Προτίμησε ροφήματα χωρίς αλκοόλ και τις πιο γιορτινές μέρες φρόντισε να έχεις ξεκουραστεί καλά πριν το ρεβεγιόν και τα τραπεζώματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved