Εγκυμοσύνη: Πέντε τρόποι για να ξεκουράσεις τα πόδια σου

Τι να κάνεις για να ανακουφιστείς από τον πόνο στα πόδια στην εγκυμοσύνη.

Εγκυμοσύνη: Πέντε τρόποι για να ξεκουράσεις τα πόδια σου
Bigstock

Το πρήξιμο και ο πόνος στα πόδια είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να ανακουφιστείς από τον πόνο. Ιδού πώς.

Αύξησε τα αποθέματα του σιδήρου

Έλεγξε τα επίπεδα του σιδήρου και της φεριτίνης, της πρωτεΐνης που αποθηκεύει τον σίδηρο. Επάρκεια σε σίδηρο είναι σημαντική για τη συνολική υγεία του οργανισμού και μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα όπως είναι ο πόνος στα πόδια..

Μπορείς να εξασφαλίσεις την επαρκή πρόσληψη σε σίδηρο ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου για το ενδεχόμενο να χρειαστείς και συμπλήρωμα

Μείωσε την καφεΐνη

Το πιθανότερο είναι ότι ήδη έχεις μειώσει την κατανάλωση καφεΐνης, ωστόσο το ιδανικό να αποφύγεις να καταναλώσεις ακόμα και την ελάχιστη ποσότητα και αυγό για να ξεκουραστείς και να κοιμηθείς πιο εύκολα και καλύτερα. Απόφυγε ακόμα και τον ντεκαφεϊνέ καφέ και προτίμησε τα αφεψήματα από το τσάι που επίσης περιέχει καφεΐνη.

Βάλε ζεστό ή κρύο νερό

Κάνε ένα ποδόλουτρο με ζεστό ή κρύο νερό. Δοκίμασε και τις δύο εναλλακτικές για να δεις τι είναι αυτό που προσφέρει σε εσένα περισσότερη ανακούφιση.

Γύμνασε τους μύες των ποδιών σου

Οι ήπιες ασκήσεις με τα πόδια μπορούν να σου προσφέρουν άμεση ανακούφιση. Δοκίμασε το εξής: Σφίξε όλους του μύες των παιδιών για δέκα δευτερόλεπτα. Έπειτα αφέσου χαλαρή για 20 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε τη διαδικασία πέντε φορές.

Κάνε μασάζ στα πόδια

Το τρίψιμο στην περιοχή μπορεί να σου προσφέρει άμεση ανακούφιση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο έλαιο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Τι προκαλεί τον πόνο στα πόδια στην εγκυμοσύνη

Ο πόνος στα πόδια στην εγκυμοσύνη είναι σύμπτωμα του δευτέρου και του τρίτου τριμήνου και οφείλεται στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Επίσης, ο ορμόνη ριλαξίνη, γνωστή και ως ορμόνη της χαλάρωσης, χαλαρώνει τους μύες και κάνει τους συνδέσμους πιο εύκαμπτους με αποτέλεσμα τα πόδια να είναι πιο επιρρεπή σε φλεγμονές και πόνο. Τέλος, τον πόνο στα πόδια επιδεινώνει η ακινησία και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Με πληροφορίες από motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved