Ρόδι στην εγκυμοσύνη: Η διατροφική αξία και τα οφέλη

Το ρόδι αξίζει μία θέση στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης και οι λόγοι είναι περισσότεροι από ένας.

Ρόδι στην εγκυμοσύνη: Η διατροφική αξία και τα οφέλη
Bigstock

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει τροφές υψηλής διατροφικής αξίας για να καλύψετε τις ανάγκες τις δικές σας και του αναπτυσσόμενου εμβρύου. Από μία ισορροπημένη διατροφή δεν γίνεται να λείπουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Από τα φρούτα εποχής με την υψηλότερη διατροφική αξία είναι το ρόδι. Μπορεί να είναι μπελαλίδικο στο καθάρισμα, όμως τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά.

Ρόδι στην εγκυμοσύνη

Μπορείτε να φάτε το ρόδι σκέτο ή σε χυμό. Οι διατροφολόγοι αναδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό και μέχρι στιγμής η κατανάλωσή του, δεν φαίνεται να έχει κάποια παρενέργεια στην υγεία της εγκύου και του μωρού.

rodi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Priyanka Singh

Η διατροφική αξία του ροδιού

Μισό φλιτζάνι ροδιού έχει:

  • 72 θερμίδες
  • 16 gr υδατάνθρακες
  • 3,5 gr φυτικές ίνες
  • 1 gr λιπαρά
  • 1,5 gr πρωτεΐνη
  • 28,2 mg ασβέστιο
  • 0,85 mg σίδηρο
  • 33,8 mg μαγνήσιο
  • 28,8 mg βιταμίνη C

Τα οφέλη του ροδιού στην εγκυμοσύνη

Το ρόδι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά συνεπώς έχει μία σειρά από οφέλη για τον οργανισμό.

Προστατεύει από την αναιμία

Το ρόδι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Η επάρκεια σε σίδηρο προλαμβάνει την αναιμία και είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Βοηθά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Το ρόδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες ανακουφίζουν και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, ενώ παράλληλα βοηθούν γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών

Το ρόδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση βλαβών στα κύτταρα και προστατεύουν τον εγκέφαλο του αναπτυσσόμενου εμβρύου.

Ανακουφίζει από τις κράμπες

Το κάλιο είναι ένα ακόμα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την έγκυο, το οποίο μεταξύ ανακουφίζει από τις κράμπες. Το ρόδι είναι πλούσιο σε κάλιο και ένα ποτήρι χυμός ροδιού την ημέρα εξασφαλίζει την πρόσληψη της ημερήσιας απαιτούμενης ποσότητας.

Ενισχύει την εγκεφαλική ανάπτυξη του μωρού

Το φολικό οξύ είναι ένα συστατικό απαραίτητο για την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου και το ρόδι είναι από τις τροφές που θεωρούνται πολύ καλές πηγές. Ένα ποτήρι χυμός ροδιού, προσφέρει τουλάχιστον το 10% της ποσότητα που θεωρείται απαραίτητη σε ημερήσια βάση.

Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved