Τεστ εγκυμοσύνης τη νύχτα: Πόσο αξιόπιστο είναι;

Παίζει ρόλο αν το τεστ εγκυμοσύνης γίνει νωρίς το πρωί ή το βράδυ;  

Τεστ εγκυμοσύνης τη νύχτα: Πόσο αξιόπιστο είναι;
Bigstock

Όλα τα τεστ εγκυμοσύνης έχουν σχεδιαστεί ώστε να εντοπίζουν ίχνη της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (HCG), μιας ορμόνης που παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η HCG παράγεται συγκεκριμένα από κύτταρα του πλακούντα ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη του γονιμοποιημένου ωαρίου αφού αυτό προσκολληθεί στο τοίχωμα της μήτρας.

Το τεστ εγκυμοσύνης είναι ο πιο εύκολος τρόπος ( και ο πιο γρήγορος) για να διαπιστώσετε να είστε έγκυος ή όχι. Η ακρίβεια των τεστ αγγίζει το 99% ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης το βράδυ;

Αν κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης το βράδυ υπάρχουν πολλές πιθανότητες το αποτέλεσμα να μην είναι ακριβές. Τα επίπεδα της HCG στα ούρα είναι υψηλότερα τις πρωινές ώρες και ιδιαίτερα κατά την πρώτη επίσκεψη στην τουαλέτα αμέσως μετά το ξύπνημα. Έτσι, αν το τεστ γίνει το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.

Η καλύτερη λύση λοιπόν είναι να κάνετε το τεστ το πρωί και για να επιβεβαιώσετε ότι είστε έγκυος, θα πρέπει να κάνετε μια εξέταση αίματος. Κανονικά, ένα τεστ εγκυμοσύνης γίνεται δύο εβδομάδες μετά την ωορρηξία, αρκετά νωρίς.

Ιδανικά, οι γυναίκες το επαναλαμβάνουν σε μια εβδομάδα εάν δεν έχουν ακόμα εμμηνόρροια και υποψιάζονται ότι είναι έγκυες.

test-egkymosynis-gynaika.jpg

Μπορεί να βγει λανθασμένα αρνητικό το τεστ εγκυμοσύνης;

Είναι πιθανό να βγει αρνητικό το τεστ εάν:

  • Κάνετε το τεστ πολύ νωρίς

Για πιο ακριβή αποτελέσματα, επαναλάβετε το τεστ αφού έχετε τουλάχιστον μία με δύο μέρες καθυστέρηση.

  • Ελέγχετε με λάθος τρόπο το τεστ

Πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες και να περιμένετε το χρόνο που υποδεικνύεται στο τεστ.

  • Χρησιμοποιείτε αραιωμένα ούρα
  • Φάρμακα

Ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα σύμφωνα με το onmed.gr ενδέχεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του τεστ εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, ψευδώς θετικό αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει αν μια γυναίκα κάνει το τεστ λίγη ώρα αφού λάβει φάρμακα ενίσχυσης της γονιμότητας ή κάνει ένεση HCG.

Κάντε το τεστ το πρωί με τα πρώτα πρωινά ούρα για ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.
Εφόσον το τεστ εγκυμοσύνης είναι αρνητικό αλλά εξακολουθείτε να μην έχετε περίοδο, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε αμηνόρροια), όπως διαταραχές του θυρεοειδούς, χαμηλό σωματικό βάρος, προβλήματα με τις ωοθήκες σας, υπερβολική άσκηση και άγχος. Εάν δεν είστε έγκυος, ο γιατρός θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο.

Πηγές: parenting.firstcry.com, mayoclinic.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved