Έγκυες γιορτάζουν το Halloween ζωγραφίζοντας στις κοιλιές τους κολοκύθες

Halloween belly painting με κολοκύθες. Μέλλουσες μαμάδες πάρτε ιδέες.

Έγκυες γιορτάζουν το Halloween ζωγραφίζοντας στις κοιλιές τους κολοκύθες
Instagram / its.tashyy

Είτε το γιορτάζετε, είτε όχι το Halloween σίγουρα το ξέρετε. Είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές στην Αμερική (και όχι μόνο) και οι κολοκύθες, τα φαντάσματα και οι spooky φιγούρες έχουν την τιμητική τους.

Halloween και κολοκύθες

Οι κολοκύθες είναι το σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου και ένα από τα πιο γνωστά έθιμα του Halloween είναι το σκάλισμά τους (θυμηθείτε εδώ πώς θα σκαλίσετε κι εσείς βήμα-βήμα τις δικές σας). Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην Ιρλανδία και υιοθετήθηκε και στην Αμερική όταν έφτασαν εκεί οι πρώτοι μετανάστες από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης, με το όνομα Τζακ, κατάφερε να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον Διάβολο με έναν σταυρό που χάραξε σε ένα δέντρο. Ο Τζακ αρνήθηκε να τον απελευθερώσει μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Η ιστορία θέλει τον Τζακ να τον αφήνει ελεύθερο μετά τη συμφωνία που έκαναν, να μην τον δεχτεί στην κόλαση όταν πεθάνει.

Ο Διάβολος πεθαίνοντας ο Τζακ, τήρησε την συμφωνία τους. Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να πάει ούτε στην κόλαση αλλά ούτε και στον παράδεισο, μιας και η ζωή του ήταν γεμάτη με ψέματα και απάτες, ο Τζακ άρχισε να περιπλανιέται με ένα φανάρι που έφτιαξε από κολοκύθα και φλόγα που του έδωσε ο Διάβολος πριν κλείσει τις πύλες της κόλασης, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.

kolokuthes-halloween.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Bekir Dönmez

Halloween belly painting για εγκύους

Το belly painting είναι αρκετά δημοφιλές στις μέλλουσες μαμάδες, τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Τι είναι το belly painting; Έγκυες ζωγραφίζουν διάφορα σχέδια στις κοιλιές τους, συνήθως για να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες από την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Το Halloween δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί πηγή έμπνευσης και πολλές είναι οι μέλλουσες μαμάδες που έχουν ζωγραφίσει στις φουσκωμένες κοιλίτσες τους κολοκύθες.

Κάποιες έχουν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες τους και στο Instagram και στο hashtag #halloweenbellypainting μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved