Τα οφέλη της γλυκιάς πορτοκαλί κολοκύθας στην εγκυμοσύνη

Κολοκύθα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Τα οφέλη για την έγκυο και το μωρό

Τα οφέλη της γλυκιάς πορτοκαλί κολοκύθας στην εγκυμοσύνη
Bigstock

Διανύουμε την περίοδο του Halloween και είναι η εποχή όπου οι πορτοκαλί γλυκές κολοκύθες έχουν την τιμητική τους.

Φυσικά και είναι η καλύτερη διακόσμηση για αυτή την εποχή αλλά είναι ασφαλής η κατανάλωσή της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Σύμφωνα με το mumjunction.com, είναι όχι μόνο ασφαλής αλλά έχει και εκπληκτικά οφέλη τόσο για τη μέλλουσα μαμά όσο και το μωρό της.

Οφέλη της κολοκύθας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η κατανάλωση γλυκιάς κολοκύθας και των σπόρων της όταν είστε έγκυος έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πάρετε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας πριν την καταναλώσετε.

Αποτρέπει και καταπραΰνει τις κράμπες στην κοιλιακή χώρα

Η κολοκύθα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη - ακόμη και στη φροντίδα αυτών των κραμπών που αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην κοιλιά σας. Μπορείτε είτε να τη μαγειρέψετε στον ατμό, είτε να να φτιάξετε μια απολαυστική σούπα, είτε να την ψήσετε.

Γεμάτη με θρεπτικά συστατικά

Οι κολοκύθες έχουν πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά που είναι ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης - και όχι μόνο! Περιέχουν πρωτεΐνες, λίπος, υδατάνθρακες, βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο, νιασίνη και φώσφορο.

Προλαμβάνει τη διάρροια

Η κατανάλωση κολοκύθας μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές σας να εμφανίσετε διάρροια και έκζεμα, συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Η κολοκύθα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Οπότε να θυμάστε ότι θα πρέπει να την καταναλώνετε χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, μέλι ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Πλούσια σε πρωτεΐνες

Οι κολοκύθες έχουν αρκετή πρωτεΐνη γι' αυτό και είναι ιδανικές για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Επίσης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Οφέλη των κολοκυθόσπορων στην εγκυμοσύνη

Προστατεύουν την καρδιά σας

Απλά τρώγοντας ένα τέταρτο του φλιτζανιού σπόρους κολοκύθας, εξασφαλίζετε σχεδόν τις μισές ημερήσιες ανάγκες της πρόσληψης μαγνησίου.

Πλούσιοι σε ψευδάργυρο

Οι σπόροι κολοκύθας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθούν στον ύπνο και στον έλεγχο των εναλλαγών της διάθεσής σας, που είναι συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Βοηθούν στην πρόληψη διαβήτη

Οι σπόροι κολοκύθας βοηθούν στη ρύθμιση της ινσουλίνης, ειδικά εάν είστε διαβητικοί ή διατρέχετε κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κύησης.

Καταπραΰνουν και καθυστερούν την εμμηνόπαυση

Η κατανάλωση σπόρων κολοκύθας βοηθούν στην ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις, πονοκεφάλους, αρτηριακή πίεση ακόμη και πόνους στις αρθρώσεις.

Βελτιώνουν τον ύπνο

Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ, το οποίο το σώμα σας μετατρέπει σε μελατονίνη.

Δείτε εδώ μια συνταγή για σούπα κολοκύθας

Δείτε εδώ μια συνταγή για ζεστό ρόφημα κολοκύθας χωρίς καφέ

πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved