Ξηροί καρποί στην εγκυμοσύνη: Ποιους να προτιμήσετε και γιατί

Οι ξηροί καρποί είναι θρεπτικοί, νόστιμοι, ιδανικοί για σνακ μέσα στη μέρα. Ποιους να προτιμήσετε την περίοδο της εγκυμοσύνης και τα οφέλη.

Ξηροί καρποί στην εγκυμοσύνη: Ποιους να προτιμήσετε και γιατί
Bigstock

Η διατροφή την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων που περιλαμβάνουν τροφές υψηλής διατροφικής αξίας.

Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικοί για σνακ και πλούσιοι σε μέταλλα, βιταμίνες και καλά λιπαρά. Είναι όμως ασφαλής η κατανάλωσή τους στην εγκυμοσύνη; Σύμφωνα με το National Health Service, ναι, εκτός εάν υπάρχει ιστορικό σε αλλεργία.

Ποιους ξηρούς καρπούς να προτιμήσετε στην εγκυμοσύνη;

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο. Η κατανάλωσή τους βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, δίνει ενέργεια, βοηθά στην ανάπτυξη των οστών του εμβρύου και θα σας κρατήσει χορτάτες για ώρα.

Καρύδια

Τα καρύδια έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πολύ καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων ωμέγα-3. Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού. Τα καρύδια ρυθμίζουν επίσης την αρτηριακή πίεση, ενώ είναι πλούσια και σε φυτικές ίνες. Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση καρυδιών βελτιώνει τη διάθεση και προλαμβάνει την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τον τοκετό.

Κάσιους

Tα κάσιους περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα όπως είναι το ελαϊκό και το παλμιτολεϊκό οξύ. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες και ενισχύουν την υγεία των ματιών της μέλλουσας μητέρα και του εμβρύου. Δίνουν ενέργεια και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Πεκάν

pekan.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Deryn Macey

Τα πεκάν είναι πολύ καλή πηγή μαγνησίου και χαλκού, συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και μειώνουν τις φλεγμονές.

Μακαντέμια

Τα μακαντέμια είναι επίσης πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία εκτός όλων αναφέρουμε παραπάνω, ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σάκχαρα, και είναι ιδανικά για σνακ που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας.

Καρύδια Βραζιλίας

Τα καρύδια Βραζιλίας είναι πηγή σεληνίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που προστατεύει τον οργανισμό από χρόνιες παθήσεις και βοηθάει στη ρύθμιση του θυρεοειδούς.

Τι να προσέξετε

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά και θερμίδες, η κατανάλωσή τους συνεπώς θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Μπορείτε να τους εντάξετε στο πρωινό σας ή να φάτε μία μικρή ποσότητα για σνακ ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα της ημέρας.

*Με πληροφορίες από madeformums.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved