Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο στήθος κατά την εγκυμοσύνη

Το στήθος αλλάζει στην εγκυμοσύνη κι όχι μόνο στο τελευταίο τρίμηνο.

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στο στήθος κατά την εγκυμοσύνη

Κατά τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης θα συμβούν πολλές αλλαγές στο σώμα σας και ειδικά στο στήθος σας.

Σε ορισμένες γυναίκες θα είναι εμφανείς από τους πρώτους μήνες και σε άλλες καθώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη.

Το στήθος μεγαλώνει

Η κοιλιά σας δεν είναι το μόνο πράγμα που θα μεγαλώσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ποσότητα του λιπώδους ιστού και η ροή του αίματος στο στήθος σας αυξάνεται προκειμένου οι μαστικοί αδένες να αναπτυχθούν. Μόλις έξι εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης, αρκετές γυναίκες δήλωσαν όταν το στήθος τους είχε μεγαλώσει στο μέγεθος ενός μικρού φλιτζανιού.

Unrecognizable Pregnant Lady Massaging Breast Suffering From Pain And Discomfort Sitting On Couch At

Γίνεται πιο βαρύ

Με όλη αυτή την αυξημένη ροή αίματος και τον διευρυμένο αδενικό ιστό, το στήθος σας θα αρχίσει να διογκώνεται. Μέχρι τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, η μέση έγκυος έχει πάρει δύο κιλά στο στήθος της, σύμφωνα με το March of Dimes .

Πονάει

Το στήθος κατά την εγκυμοσύνη γίνεται πιο ευαίσθητο. Ο πρησμένος ιστός και η κατακράτηση υγρών συχνά συμβάλουν στο να νιώθετε πόνο στο στήθος.

Οι φλέβες είναι πιο έντονες

Οι φλέβες διακρίνονται πιο έντονα καθώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σας. Αυτό συμβαίνει επειδή διαστέλλονται για να βοηθήσουν την αύξηση της ροής του αίματος.

Οι θηλές αλλάζουν

Οι θηλές αρχίζουν να μεγαλώνουν και συχνά προεξέχουν περισσότερο από ό,τι πριν από την εγκυμοσύνη. Επιπλέον, γίνονται πιο σκούρες ως αποτέλεσμα των υψηλών επιπέδων προγεστερόνης.

allages-stithos-egkymosyni.jpg

Το στήθος εκκρίνει πρωτόγαλα

Το πρωτόγαλα σε κάποιες περιπτώσεις εκκρίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Το σώμα προετοιμάζεται για τον θηλασμό. Σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί προτείνουν να φοράτε επιθέματα στήθους, ειδικά αν το γάλα είναι αρκετό και σας ενοχλεί.

Εμφανίζει συχνά ραγάδες

Όλη αυτή η μεγέθυνση και το πρήξιμο του στήθους, δημιουργεί ραγάδες καθώς το δέρμα τεντώνεται. Καταπραΰνετε τον κνησμό και διατηρήστε το δέρμα του μαστού σας ελαστικό, εφαρμόζοντας μια ενυδατική κρέμα μετά το ντους και πριν τον ύπνο.

Το στήθος μπορεί να αλλάξει για πάντα

Οι θηλές μετά τον θηλασμό θα επανέλθουν στο κανονικό τους χρώμα και το στήθος σας θα επιστρέψει στο μέγεθος περίπου πριν από την εγκυμοσύνη. Αλλά το χαλαρό δέρμα και οι ραγάδες είναι πολύ πιθανό να μείνουν για πάντα.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved