Πότε είναι η σωστή στιγμή να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας

Συγχαρητήρια για τα ευχάριστα νέα! Πριν ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας όμως, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τα εξής.

Πότε είναι η σωστή στιγμή να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας
Bigstock

Εκείνη η δεύτερη ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης, επιβεβαίωσε τα νέα. Ναι, είστε έγκυος.

Το πότε και το πώς να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας εξαρτάται από εσάς. Για παράδειγμα, μπορείτε να μη θέλετε κάποιοι άνθρωποι να γνωρίζουν - τουλάχιστον ακόμη. Ίσως να έρχεστε αντιμέτωπη με διάφορα συναισθήματα και συμπτώματα, ίσως να έχετε βιώσει κάποια αποβολή πιο πριν ή απλά να θέλετε να έχετε τον πρώτο υπέρηχο του μωρού στα χέρια σας πριν κάνετε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Κρατώντας μυστική την εγκυμοσύνη σας για λίγο είναι το καλύτερο για να αποφύγετε πολλές ενοχλητικές -η μη- ερωτήσεις. Κάποιες μέλλουσες μαμάδες θέλουν να κρατήσουν την εγκυμοσύνη τους κρυφή και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σωστή ή λάθος στιγμή για να ανακοινώσει μια μέλλουσα μαμά το νέο.

«Η απόφαση της ανακοίνωσης μιας εγκυμοσύνης διαφέρει από μαμά σε μαμά», εξηγεί η Khristee Rich, μαία από το το Connecticut.

Η Liesel Teen, RN, μαία από τη Βόρεια Καρολίνα συμφωνεί: «Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος στιγμή. Μόνο ότι κάνει μια μέλλουσα μαμά να νιώθει καλύτερα!». Αυτή η παροιμία της αναμονής για να περάσει το πρώτο τρίμηνο δεν είναι ένας αυστηρός κανόνας.

Πρέπει να περιμένετε να περάσει το πρώτο τρίμηνο πριν ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

Αυτό που συνήθως λέγεται και ακούγεται, ότι θα πρέπει να περάσει πρώτα το πρώτο τρίμηνο δεν είναι ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθηθεί.

Η πλειοψηφία των γυναικών επιλέγει να περιμένει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου ώστε να μειωθεί και ο κίνδυνος της αποβολής. Οι γυναίκες θέλουν να ανακοινώσουν μια εγκυμοσύνη νιώθοντας σίγουρες ότι δεν θα χρειαστεί αργότερα να ανακοινώσουν μια αποβολή.

Τι να σκεφτείτε πριν ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

Ορίστε μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας πριν πείτε σε φίλους και γνωστούς ότι είστε έγκυος:

  • Θέλετε να μάθουν όλοι ότι είστε έγκυος; Και αν λέτε όλοι, πόσοι και ποιοι;
  • Θέλετε να το πείτε σε όλους μαζί ή σε κάποια πρόσωπα αυτοπροσώπως; Θέλετε οι φίλοι σας να το πουν ή όχι;
  • Θέλετε να το ανακοινώσετε τώρα ή να περιμένετε μέχρι να μάθετε το φύλο του μωρού;
  • Θέλετε να μάθουν στην δουλειά σας ότι είστε έγκυος;
  • Πώς νιώθει ο σύντροφός σας; Θέλει να μάθουν οι φίλοι σας για την εγκυμοσύνη ή όχι; Βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε αυτή την απόφαση μαζί.

Πώς νιώθετε εσείς;

Αν ανακοινώσετε τα νέα σε κάποιους πιστεύετε θα στρεσάρουν;

Πώς να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας

Όπως και στο πότε θα το πείτε στους άλλους (και σε ποιους) έτσι και το πώς θα το ανακοινώσετε, εξαρτάται από εσάς και μόνο.

Μπορείτε να ανακοινώσετε τα νέα μέσα από τα social media κάνοντάς έκπληξη στην οικογένειά σας ή μπορεί να θέλετε να το πείτε αυτοπροσώπως σε κάποιους δικούς σας ανθρώπους.

Ίσως να θέλετε να οργανώσετε μια μικρή έκπληξη για την οικογένεια και τους φίλους σας.

Η καλύτερη στιγμή

Ακόμη σκέφτεστε το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας;

Απλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος στιγμή. Είναι προσωπική απόφαση. Οι μαμάδες χρειάζονται χρόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι είναι έγκυες και χρόνο για να αποφασίσουν αν, πότε και σε ποιους θα πουν τα χαρμόσυνα νέα.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved