Ακμή στην εγκυμοσύνη: Επτά τρόποι να την αντιμετωπίσετε φυσικά

Από τι προκαλείται η ακμή στην εγκυμοσύνη και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε φυσικά.

Ακμή στην εγκυμοσύνη: Επτά τρόποι να την αντιμετωπίσετε φυσικά
Bigstock

Οι ορμονικές αλλαγές ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ακμής κάποια στιγμή την περίοδο της κύησης. Έρευνες δείχνουν ότι το 50% των εγκύων εμφανίζουν συμπτώματα ακμής, κυρίως γυναίκες που είχαν προβλήματα ακμής και στο παρελθόν.

Τι προκαλεί την ακμή στην εγκυμοσύνη;

Οι παρακάτω αιτίες θεωρούνται οι κύριες:

  • Ορμονικές αλλαγές: Την περίοδο της εγκυμοσύνης αυξάνονται τα επίπεδα των ανδρογόνων το οποίο οδηγεί στην αυξημένη παραγωγή των κυττάρων που παράγουν σμήγμα, συνεπώς και στην αυξημένη παραγωγή σμήγματος. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στον φραγμό των πόρων και στη συγκέντρωση βακτηρίων στην περιοχή.
  • Στρες: Το αυξημένο στρες που προκαλείται από τις συναισθηματικές και συναισθηματικές αλλαγές.
  • Οι αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα: Την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα βιώνει πολλές και σημαντικές αλλαγές. Αλλάζει η παραγωγή ορμονών και η άμυνα το οργανισμού.
  • Κατακράτηση υγρών
  • Λιγούρες την περίοδο της εγκυμοσύνης: Αυτό μπορεί να σημαίνει αυξημένη κατανάλωση junk food και γλυκών.
Calm Pregnant Woman With Long Dark Hair In White Shirt Sitting On Gray Sofa With Cream Heart Paint O

Ακμή στην εγκυμοσύνη: Αντιμετώπιση

Χρησιμοποιήστε μηλόξυδο

Το μηλόξυδο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και την επιδερμίδα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά στις περιοχές του προσώπου που έχουν πρόβλημα. Σταματήστε την εφαρμογή του μηλόξυδου εάν παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα σας έχει γίνει ξηρή.

Κάντε μία μάσκα με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στην καθημερινότητά μας. Μία από τις πιο γνωστές χρήσεις της είναι για την καταπολέμηση της ακμής και αυτό λόγω της αντιφλεγμονώδης και απολεπιστικής ιδιότητές της.

Βάλτε χυμό λεμονιού

Τα λεμόνια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή περιέχουν κιτρικό οξύ το οποίο θεωρείται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής.

Μάσκα με μέλι

Το μέλι επίσης έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σπιτικές μάσκες προσώπου. Δείτε παρακάτω:

Υλικά:

  • χυμό από 1/5 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ βάλτε το μέλι και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και αφήστε την να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Ξεπλυνετε το πρόσωπό σας με άφθονο κρύο νερό.

Μάσκα με βρόμη

Χρησιμοποιήστε τη βρόμη για να φτιάξετε απολεπιστική μάσκα προσώπου. Θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1,5 κούπα αλεσμένη βρόμη

Ανακατέψτε τα δύο παραπάνω υλικά πολύ καλά και αφού έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, απλώστε σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε την μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο, χλιαρό νερό.

Η συγκεκριμένη μάσκα ενδείκνυται και για ευαίσθητα δέρματα.

Πίνετε πολύ νερό

Η επαρκής ενυδάτωση δεν επηρεάζει μόνο την υγεία του οργανισμού, αλλά και την υγεία της επιδερμίδας. Πίνετε αρκετή ποσότητα νερού μέσα στη μέρα και θα δείτε διαφορά στην όψη της επιδερμίδας σας.

Μην ξεχνάτε την υγιεινή διατροφή

Η ανεπάρκεια σε θρεπτικά συστατικά, καθώς και η υπερκατανάλωση τροφών πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ακμής. Εντάξτε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά και φροντίστε να προσλαμβάνετε επαρκώς όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved