Πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι
Bigstock

Τα οφέλη για την υγεία από την άσκηση κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κύησης είναι γνωστά:

Επιδιώξτε την άσκηση που δεν υπερβαίνει το 90% των μέγιστων παλμών της καρδιάς σας ανά λεπτό, μείνετε καλά ενυδατωμένες και προσπαθήστε να ασκείστε μεταξύ 20 και 30 λεπτών κάθε μέρα.

askisi-stin-egkimosini-2.jpg

Τι είδους ασκήσεις μπορείτε να κάνετε το πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης

Περπάτημα και τρέξιμο

Αυτές οι δύο δραστηριότητες είναι μερικές από τις καλύτερες καρδιαγγειακές προπονήσεις για έγκυες γυναίκες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια και την καλή σας διάθεση. Ξεκινήστε ήρεμα και χαλαρά πριν αυξήσετε σταδιακά τον βηματισμό σας.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση συνδυάζει τα καρδιαγγειακά οφέλη με τη μυϊκή ανάπτυξη των χεριών και των ποδιών. Επιπλέον, η κολύμβηση μπορεί να μειώσει το πρήξιμο στα χέρια, τους αστραγάλους και τα πόδια σας και είναι μια εξαιρετική προπόνηση για γυναίκες που αντιμετωπίζουν πόνο στη μέση.

Χορός

Εφόσον ο χορός δεν περιλαμβάνει άλματα, πηδήματα ή στριφογυρίσματα, μη διστάσετε να συνεχίσετε το χορό που σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε ένα ομαδικό μάθημα αεροβικής - υπάρχουν ακόμη και μερικά ειδικά σχεδιασμένα για μέλλουσες μαμάδες.

askisi-stin-egkimosini.jpg

Γιόγκα

Πολλές μέλλουσες μαμάδες λατρεύουν τη γιόγκα καθώς τονώνει τους μυς και βελτιώνει την ευλυγισία χωρίς να ασκεί πίεση στις αρθρώσεις. Παραλείψτε τα μαθήματα Bikram και hot yoga – το σώμα της εγκυμοσύνης δεν μπορεί να διαχέει τη θερμότητα τόσο αποτελεσματικά – και για άριστη υγεία της καρδιάς, κάντε ένα ελαφρύ τζόκινγκ ή κολύμβηση μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τι είδους ασκήσεις μπορείτε να κάνετε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved