Πόσο σημαντικά είναι τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Τι μπορεί να μάθει μια μέλλουσα μαμά στα προγεννητικά μαθήματα;

Πόσο σημαντικά είναι τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού
Bigstock

Για τους νέους γονείς, η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι και χαρούμενη, αλλά και πολύ δύσκολη διαδικασία. Μπορεί να φαίνονται όλα εξίσου τρομακτικά και συναρπαστικά, επειδή όλο αυτό το ταξίδι είναι καινούριο και άγνωστο. Οι περισσότερες νέες μητέρες αλλά και οι μπαμπάδες έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία εγκυμοσύνης, όπως το τι να περιμένουν κατά τη διάρκεια του τοκετού, πώς να γνωρίζουν πότε είναι η ώρα να πάνε στο νοσοκομείο και ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια που πρέπει να προσέξουν.

Τα τελευταία χρόνια, τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού έχουν γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για τις νέες μαμάδες και τους μπαμπάδες βοηθώντας τους να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από τον τοκετό και τη διαδικασία του. Επίσης, παρέχουν ένα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον, όπου έμπειροι εκπαιδευτές μπορούν να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις, τις ανησυχίες και τους φόβους των νέων γονιών.

Τι διδάσκουν τα προγεννητικά μαθήματα;

Ένα προγεννητικό μάθημα μπορεί να σας διδάξει για τα στάδια της εγκυμοσύνης, τι να περιμένετε κατά τη διαδικασία του τοκετού και ποιες είναι οι επιλογές ανακούφισης από τον πόνο.

Τα μαθήματα είναι εξαιρετικά στο να απομακρύνουν τον φόβο και το άγχος της εγκυμοσύνης, και του τοκετού.

aspromaures-fotografies-toketou-(2).jpg

instagram @fotografie_eweliny

Είδη μαθημάτων:

Προγεννητικό μάθημα (< 12 εβδομάδων)

Αυτό το μάθημα έχει σκοπό να διδάξει τις γυναίκες και τους συντρόφους τους σχετικά με τις διάφορες πτυχές της εγκυμοσύνης και του ίδιου του τοκετού.

Οι εκπαιδευτές συνήθως θα μιλήσουν για το τι πρέπει να περιμένουν οι έγκυες, πώς λειτουργεί ο τοκετός και παρέχουν διάφορες συμβουλές και μυστικά που θα βοηθήσουν τους νέους γονείς σε όλο αυτό το ταξίδι της εγκυμοσύνης.

Προετοιμασία για τη γέννηση (>32 εβδομάδων)

Αυτό το μάθημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για εκείνους που πρόκειται να γίνουν γονείς για πρώτη φορά. Αυτά τα μαθήματα αφορούν την προετοιμασία για τον τοκετό, το τι να περιμένουν οι μέλλοντες γονείς, κατά τη διάρκεια του τοκετού και τις τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν για να μειωθεί ο πόνος.

Πολλά αντίστοιχα μαθήματα δίνουν επίσης στους υποψήφιους γονείς την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα δωμάτιο τοκετού, για να δουν πώς θα είναι το περιβάλλον που θα φέρουν το παιδί τους στον κόσμο.

Με πληροφορίες από: physiciansandmidwives.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved