Έγκυος το καλοκαίρι; Να γιατί είσαι τυχερή

Λόγοι που είναι τέλειο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι.

Έγκυος το καλοκαίρι; Να γιατί είσαι τυχερή

Το καλοκαίρι είναι από τις πιο ωραίες εποχές για τους περισσότερους, όμως, αν ρωτήσετε μία έγκυο γυναίκα, θα σας πει το αντίθετο. Γιατί, όταν περιμένεις παιδί και είσαι και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, το καλοκαίρι φαντάζει…βασανιστικό.

Η ζέστη και δη, ο καύσωνας είναι ο νούμερο ένα εχθρός της μέλλουσας μαμάς, που τη φέρνει σε… απόγνωση.

Μπορεί μια εγκυμοσύνη το καλοκαίρι να φαντάζει εξαντλητική όμως έχει και τα θετικά της.

Κολύμπι

Το μπάνιο είναι από τις καλύτερες μορφές άσκησης, για το καλοκαίρι. Και το ίδιο ισχύει και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το κολύμπι έχει θετική επίδραση στα πρηξίματα των εγκύων, στη βελτίωση της αιμάτωσης της μήτρας, ενώ έχει ευεργετική επίδραση στη νευρολογική ανάπτυξη και τον καρδιακό ρυθμό του εμβρύου.

Εξίσου ευεργετικό, είναι και να περπατάτε ξυπόλητες στην άμμο. ωστόσο, αποφύγετε να κολυμπάτε τις μεσημεριανές ώρες, αλλά και το κολύμπι για πολλή ώρα.

Ωστόσο, οι μέλλουσες μαμάδες θα πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική έκθεση στον ήλιο για ώρα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της λιποθυμίας. Οπότε, ξεχάστε το μαύρισμα των προηγούμενων χρόνων κι επιλέξτε ένα σκιερό και δροσερό μέρος.

Βιταμίνη D

Παρόλο που είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να φοράτε αντηλιακό, περνώντας λίγε λεπτά την ημέρα σε εξωτερικό χώρο εξασφαλίζετε τη βιταμίνη D που είναι απαραίτητη τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.

Μην ξεχνάτε ότι η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις εγκύους (και όχι μόνο), ενώ έχει συνδεθεί με προβλήματα στην κύηση όπως εμφάνιση διαβήτη, προεκλαμψίας και μικροβιακής κολπίτιδας.

Τα καλοκαιρινά φρούτα

Η εγκυμοσύνη απαιτεί υγιεινή διατροφή και πολλά φρούτα. Και το καλοκαίρι μπορείς να τηρήσεις αυτή την «υποχρέωση», μιας και τα φρούτα είναι από τα αγαπημένα, πιο εύγεστα, ωφέλιμα και δροσερά.

Άνετα ρούχα

Το ντύσιμο είναι το παν στο θέμα της άνεσης, αλλά και της εμφάνισης. Και τα αέρινα καλοκαιρινά ρούχα συνδυάζουν και τα δύο.

Με πληροφορίες από: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved