Εγκυμοσύνη: Οδηγός επιβίωσης για το καλοκαίρι

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέξετε

Εγκυμοσύνη: Οδηγός επιβίωσης για το καλοκαίρι
Bigstock

Η εγκυμοσύνη και ιδιαίτερα σε προχωρημένο στάδιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η παρατεταμένη ζέστη επηρεάζει την έγκυο σωματικά ( έντονη εφίδρωση, αϋπνία, κόπωση) ενώ η διαρκής δυσφορία μπορεί να επηρεάσει και την αλλαγή της διάθεσής της.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε την ταλαιπωρία και το άγχος σας αν είστε έγκυος το φετινό καλοκαίρι.

Πώς λοιπόν να αντιμετωπίσετε την εγκυμοσύνη το καλοκαίρι;

Η πρόκληση που θέτουν οι εγκυμοσύνες το καλοκαίρι επικεντρώνεται στη ζέστη. Όχι μόνο η ζέστη που επικρατεί σε εξωτερικούς χώρους, αλλά η θερμοκρασία σας αυξάνεται επίσης λόγω

Αξιοποιήστε στο έπακρο τις πισίνες

Είτε πρόκειται για μια πισίνα ελεγχόμενης θερμοκρασίας σε ένα καλοκαιρινό μαγαζί, είτε για μια φουσκωτή πισίνα στην αυλή σας, η χαλάρωση σε δροσερό νερό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού.
Όταν είστε έγκυος το καλοκαίρι, το νερό σας βοηθά επίσης να χαλαρώσετε αφαιρώντας την πίεση από τα πόδια σας.

Φορέστε δροσερά ρούχα εγκυμοσύνης

Τα αέρινα ρούχα προσφέρουν άνεση και ανακούφιση από την κολλώδη υγρασία και την κουφόβραση. Επιλέξτε υφάσματα σε ανοιχτόχρωμα χρώματα, καθώς το μαύρο θα σας ζεστάνει ακόμα περισσότερο.

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο

Ποτέ μην βγαίνετε έξω στη μέση μιας ηλιόλουστης ημέρας, καθώς είστε πιο επιρρεπείς σε ηλιακά εγκαύματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν όμως πρέπει οπωσδήποτε να βγείτε, φροντίστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σκληρές ακτίνες UV φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου, χρησιμοποιώντας ομπρέλα στην παραλία, και βάζοντας αντηλιακό με SPF 30 έως 45 (ειδικά αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα).

Να είστε προσεκτικές σχετικά με το πότε, πού και πώς ασκείστε

Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική στην εγκυμοσύνη. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε οποιοδήποτε είδος άσκησης στη ζέστη του καλοκαιριού.

Για να είστε ασφαλείς, μην συμμετέχετε σε έντονες υπαίθριες δραστηριότητες όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο έντονες, δηλαδή από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Αντίθετα, κινηθείτε νωρίς το πρωί, ή μόλις ο ήλιος είναι έτοιμος να δύσει.
Εάν ο καιρός έξω δεν είναι ευνοϊκός για οποιαδήποτε υπαίθρια προπόνηση, σκεφτείτε να ασκηθείτε σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχει κλιματισμός.

Εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα εγκυμοσύνης στο γυμναστήριο ή βρείτε μια τάξη εσωτερικού χώρου που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωσή σας

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό καθ' όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας (το λιγότερο εννέα ποτήρια την ημέρα), και χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος.

Με πληροφορίες από: mediclinic.ae

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved