Μαία ζητά από τις εγκύους να αφήσουν τα ξυραφάκια τους στην άκρη (vid)

Μέσα από ένα βίντεο στο TikTok που έγινε viral η συγκεκριμένη μαία εξήγησε τους λόγους.

Μαία ζητά από τις εγκύους να αφήσουν τα ξυραφάκια τους στην άκρη (vid)
Bigstock

Καθώς πλησιάζετε στην Πιθανή Ημερομηνία του Τοκετού σας, ένα πράγμα θα πρέπει να μην σας απασχολεί. Η τριχοφυΐα εκεί... κάτω.

Οι μέλλουσες μαμάδες στην λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουν πάνε στο μαιευτήριο έχουν σημειωμένη τη λέξη "αποτρίχωση". Όπου αποτρίχωση σημαίνει ξύρισμα της περιοχής "εκεί κάτω".

Αλλά μια μαία και ειδική σε θέματα θηλασμού έχει ένα μήνυμα προς όλες τις μέλλουσες μαμάδες: Μην σας απασχολεί αυτό το θέμα. Για την ακρίβεια, λέει ότι είναι καλύτερο για εσάς να αφήσετε τις τρίχες στην κάτω περιοχή ήσυχες τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας όσο και για τον τοκετό.

Η μαία, που είναι γνωστή με το όνομα @nutmeg_lc στο TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο που έγινε viral. Μέχρι σήμερα το έχουν παρακολουθήσει 4 εκατομμύρια χρήστες και έχει πάνω από 7.000 σχόλια.

«Γνωρίζατε ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ συνιστάται να ξυρίζετε τις τρίχες εκεί κάτω μετά την 36η εβδομάδα εγκυμοσύνης γράφει η λεζάντα του βίντεο της.

Αν και είναι κατανοητό ότι κάποιες γυναίκες θέλουν να έχουν καθαρή την περιοχή εκεί κάτω, η TikToker συνεχίζει να εξηγεί γιατί δεν πρέπει να την ξυρίζουν.

«Το ξύρισμα του εφήβαιου μπορεί να ΑΥΞΗΣΕΙ τον κίνδυνο μόλυνσης τη στιγμή της γέννησης, ακόμη και με καισαρική τομή», αναφέρει μια άλλη λεζάντα.

Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι απόψεις της μαίας και σίγουρα δεν θα πρέπει να υιοθετήσετε και εσείς. Αν είστε έγκυος και πρόκειται να γεννήσετε, απλά κάντε μια ανοιχτή συζήτηση με τον γυναικολόγο σας. Εκείνος θα σας συμβουλέψει τι να κάνετε ή όχι, ώστε να είστε έτοιμη τη μεγάλη μέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved