Viral βίντεο δείχνει το μέγεθος της βελόνας που χρησιμοποιείται στην επισκληρίδιο

Επισκληρίδιος: Όσες έχετε γεννήσει ξέρετε το μέγεθος της βελόνας, έτσι δεν είναι;

Viral βίντεο δείχνει το μέγεθος της βελόνας που χρησιμοποιείται στην επισκληρίδιο
Bigstock

Ο φοιτητής ιατρικής Hansel Viera και ο Δρ Carlos De La Hoz έχουν λάβει πάνω από 13 εκατομμύρια προβολές στο ρεαλιστικό τους βίντεο.

https://www.instagram.com/p/CKRnn-aj-Q3

Ανεξάρτητα από το πώς υποδέχονται ένα παιδί στον κόσμο, οι μαμάδες είναι σούπερ ηρωίδες . Κάποιες χρειάζονται λίγη βοήθεια από τη σύγχρονη ιατρική, αλλά όπως και να έχει η προσπάθεια που καταβάλουν για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί είναι μεγάλη και ο πόνος (όπως και τον αντιλαμβάνεται η κάθε μία γυναίκα χωριστά) ακόμη μεγαλύτερος. Στην πραγματικότητα, έρευνα δείχνει ότι το 71% των εγκύων γυναικών υποβάλλονται σε επισκληρίδιο ή άλλη ραχιαία αναισθησία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Anesthesiology.

Έχετε δει βελόνα επισκληρίδιου αναισθησίας;

Στο βίντεο, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 13 εκατομμύρια φορές, ο φοιτητής ιατρικής από το Μαϊάμι Hansel Viera και ο Δρ Carlos De La Hoz δείχνουν τρεις διαφορετικές βελόνες, ζητώντας από τους θεατές να καθορίσουν ποια από αυτές είναι η επισκληρίδιος βελόνα. Spoiler: Είναι η μεγαλύτερη.

Η βελόνα χρησιμοποιείται για την καθοδήγηση ενός καθετήρα στο κάτω μέρος της πλάτης μέσω του οποίου χορηγείται παυσίπονα. Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό πριν την εισαγωγή της επισκληρίδιου βελόνας.

Με αυτή (όσες μαμάδες έχουν κάνει επισκληρίδιο αναισθησία το γνωρίζουν πολύ καλά), η ασθενής δεν πονάει καθόλου κατά τον τοκετό και τη γέννηση του παιδιού.

Δείτε: Επισκληρίδιος: Πώς γίνεται βήμα-βήμα (vid)

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στην επισκληρίδιο, είναι μακριές για να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση στον επισκληρίδιο χώρο.

Τώρα που είδατε πώς είναι μια βελόνα που χρησιμοποιείται για την επισκληρίδιο αναισθησία, παρακαλούμε να είστε περισσότερο ευγενικοί και να αναγνωρίζετε την προσπάθεια, τον κόπο, την αντοχή και τη δύναμη που έχουν οι γυναίκες που γεννούν.

με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved