Προετοιμασία για τον τοκετό: Επτά πράγματα που μπορείτε να κάνετε

Τι να κάνετε όσο μετράτε αντίστροφα για τη γέννα - Συμβουλές προετοιμασίας για τον τοκετό.

Προετοιμασία για τον τοκετό: Επτά πράγματα που μπορείτε να κάνετε
Bigstock

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τοκετό έχει ξεκινήσει. Σίγουρα νιώθετε αγωνία, άγχος και ανυπομονησία για να κρατήσετε το μωρό σας αγκαλιά. Η προετοιμασία για τον τοκετό περιλαμβάνει απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τις εβδομάδες πριν τον τοκετό. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Από τα πρώτα που πρέπει να βάλετε στη λίστα σας είναι τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Κάποιοι τα ξεκινάνε αρκετά νωρίτερα, αλλά μπορείτε να τα ξεκινήσετε ακόμα και τελευταία στιγμή. Οι επιλογές σας είναι πολλές για τα μαθήματα που μπορείτε να κάνετε και επιπλέον, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε άλλες μέλλουσες μητέρες και να λύσετε πολλές από τις απορίες σας.

Ξεκουραστείτε

Ο ύπνος σίγουρα δεν είναι εύκολος τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, εκμεταλλευτείτε τώρα όσο μπορείτε το διάστημα αυτό για ξεκούραση και χαλάρωση γιατί το διάστημα μετά τον τοκετό με τον θηλασμό και τις αϋπνίες, θα είναι σίγουρα δύσκολο.

Τρώτε σωστά

Η διατροφή είναι σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πόσο μάλλον όσο πλησιάζετε στην τελική ευθεία. Για την κατάλληλη προετοιμασία για τον τοκετό, εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι τα όσπρια, το γιαούρτι, λαχανικά και ξηροί καρποί.

Γυμναστείτε με μέτρο

Η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει στον τοκετό και δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί συμβουλεύουν τη συστηματική άσκηση ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης. Πριν τον τοκετό, εντάξτε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας, αλλά με προσοχή, μην το παρακάνετε.

Ετοιμάστε τη βαλίτσα μαιευτηρίου

Ετοιμάστε τη βαλίτσα μαιευτηρίου αρκετά έγκαιρα για παν ενδεχόμενο. Δείτε εδώ τι πρέπει να περιλαμβάνει και φτιάξτε τη δική σας λίστα.

valitsa-maieytirio-3.jpg

Εφοδιάστε το σπίτι με τα απαραίτητα

Εάν ο τοκετός πλησιάζει, εφοδιάστε το σπίτι με τα απαραίτητα, δηλαδή όσα πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε το διάστημα που θα είστε στο μαιευτήριο αλλά και τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό. Μπορεί αυτά να είναι πάνες, απορρυπαντικά, ή και φαγητά τα οποία μπορείτε να μαγειρέψετε και να έχετε στην κατάψυξη για τις πρώτες δύσκολες μέρες.

Κάντε θετικές σκέψεις

Μην αφήσετε το άγχος να σας κυριεύσει. Επίσης, σκεφτείτε ότι οι ορμόνες σας ακόμα κάνουν… πάρτι, άρα ότι σκέφτεστε προσπαθήστε να το σκέφτεστε με μία πιο ψύχραιμη ματιά.

Με πληροφορίες από whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved