Δυσοσμία σώματος στην εγκυμοσύνη: Aίτια και αντιμετώπιση

Τι προκαλεί τη δυσοσμία του σώματος στην εγκυμοσύνη και τι μπορείτε να κάνετε.

Δυσοσμία σώματος στην εγκυμοσύνη: Aίτια και αντιμετώπιση
Bigstock

Στην εγκυμοσύνη το σώμα βιώνει πολλές αλλαγές εξού και τα ποικίλα συμπτώματα ήδη από το πρώτο τρίμηνο. Η δυσοσμία σώματος είναι ένα από αυτά και παρακάτω όλες οι πληροφορίες με ό,τι χρειάζεται να ξέρετε.

Δυσοσμία σώματος στην εγκυμοσύνη – Αίτια

Υπάρχουν διάφορα αίτια που προκαλούν τη δυσοσμία σώματος στην εγκυμοσύνη. Τα πιο συνήθη είναι τα εξής:

Έντονη εφίδρωση

Η έντονη εφίδρωση στην εγκυμοσύνη είναι συχνό σύμπτωμα και δεν οφείλεται μόνο στις αυξημένες θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Στην εγκυμοσύνη οι ορμονικές αλλαγές έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος η οποία ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και προκαλεί εφίδρωση. Η έντονη εφίδρωση μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία σώματος και αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα της ημέρας ακόμα και το βράδυ.

dusosmia-somatos-egkymosyni.jpg

Αλλαγές στη διατροφή

Πολλές γυναίκες αλλάζουν τη διατροφή τους στην εγκυμοσύνη προκειμένου να εξασφαλίσουν την επαρκή πρόσληψη σε θρεπτικά συστατικά. Από την άλλη οι συχνές λιγούρες της εγκυμοσύνης μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την κατανάλωση τροφών που δεν κατανάλωναν πριν την εγκυμοσύνη. Κάποια κρέατα, ψάρια και λαχανικά όπως είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα σπαράγγια επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματος.

Κολπικές εκκρίσεις

Στην εγκυμοσύνη οι κολπικές εκκρίσεις δεν είναι ασυνήθιστες ούτε πάντα άοσμες. Εάν παρατηρήσετε και άλλα συμπτώματα όπως κάψιμο ή αίμα στα ούρα απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Δυσοσμία σώματος στην εγκυμοσύνη – Πότε συμβαίνει;

Αυτό εξαρτάται από τα αίτια. Η δυσοσμία σώματος γενικά μπορεί να παρατηρηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης. Στο πρώτο τρίμηνο το σύνηθες αίτιο είναι οι ορμονικές αλλαγές, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Στο τρίτο τρίμηνο η πιο συνήθης αιτία είναι η αύξηση του σωματικού βάρους που προκαλεί έντονη εφίδρωση.

dusosmia-somatos-egkymosyni-2.jpg

Αντιμετώπιση

  • Δοκιμάστε τα παρακάτω για να μειώσετε τη δυσοσμία σώματος στην εγκυμοσύνη.
  • Κάντε ντουζ δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας ένα ήπιο σαπούνι
  • Πίνετε αρκετό νερό, καθώς βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών
  • Φορέστε άνετα ρούχα κατά προτίμηση από βαμβακερό ύφασμα
  • Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων με έντονη οσμή όπως κρεμμύδι, σκόρδο και θαλασσινά. Αντιθέτως, καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved