Καλοκαιρινά φρούτα: Ποια να προτιμήσετε στην εγκυμοσύνη και γιατί

Τα έξι καλύτερα καλοκαιρινά φρούτα την περίοδο της εγκυμοσύνης και τι προσφέρει το κάθε ένα.

Καλοκαιρινά φρούτα: Ποια να προτιμήσετε στην εγκυμοσύνη και γιατί
Bigstock

Η διατροφή της εγκύου παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την υγεία του εμβρύου. Τα συχνά και μικρά γεύματα και η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και γενικά τροφών υψηλής διατροφικής αξίας εξασφαλίζουν μία ισορροπημένη διατροφή και την επαρκή πρόσληψη σε θρεπτικά συστατικά.

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Η πληθώρα καλοκαιρινών φρούτων δίνει αρκετές επιλογές για υγιεινά και δροσιστικά σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας, γευστικές φρουτοσαλάτες και παγωμένα smoothies.

egkymosyni.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / John Looy

Γιατί τα φρούτα είναι το ιδανικό σνακ για την εγκυμοσύνη;

Τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αποτελούν μία υγιεινή επιλογή για τις λιγούρες για γλυκό, και είναι δροσιστικά. Επιπλέον, ανάλογα με τα θρεπτικά συστατικά που έχουν μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε διάφορα συμπτώματα εγκυμοσύνης.

Τα καλύτερα καλοκαιρινά φρούτα στην εγκυμοσύνη

Καρπούζι για επαρκή ενυδάτωση

Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά και βοηθάει στην επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού το καλοκαίρι, στην καταπολέμηση της κούρασης και των πονοκεφάλων.

Βερίκοκα για την πρόληψη κατά της αναιμίας

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε σίδηρο ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή σε δροσερές φρουτοσαλάτας. Για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, μπορείτε να συνοδεύσετε το καλοκαιρινό αυτό φρούτο με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.

Μούρα για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Στην ευρύτερη κατηγορία των μούρων ανήκουν οι φράουλες, τα μύρτιλα και τα σμέουρα, φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Κεράσια για την αντιμετώπιση της αϋπνίας

Τα κεράσια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και δικαίως αξίζουν μία θέση στη διατροφή της εγκύου. Η κατανάλωσή τους αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης μελανίνης η οποία σχετίζεται με τον ύπνο.

kerasia.jpg

Λεμόνι κατά των πρωινών ναυτιών

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωσή τους βοηθά στην αντιμετώπιση των πρωινών ναυτιών, ένα σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Δοκιμάστε να βάλετε το λεμόνι σε smoothies σας ή να στύψετε μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό.

Μήλα κατά της κόπωσης

Η συνεχής κόπωση είναι ένα από τα συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης και η πολλή ζέστη σίγουρα δεν βοηθάει. Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και καλούς υδατάνθρακες που θα σας δώσουν ένα boost ενέργειας.

Με πληροφορίες από mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved