Προεμμηνοροϊακό σύνδρομο ή εγκυμοσύνη - Τι μαρτυρούν τα συμπτώματα;

Υπάρχει τελικά διαφορά στα συμπτώματα μεταξύ του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και της εγκυμοσύνης;

Προεμμηνοροϊακό σύνδρομο ή εγκυμοσύνη - Τι μαρτυρούν τα συμπτώματα;
Bigstock

Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι είστε έγκυος είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ για να το μάθετε: Τα τεστ εγκυμοσύνης είναι αρκετά ακριβή για να εντοπίσουν το 90 τοις εκατό των κυήσεων.

Συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου έναντι συμπτωμάτων εγκυμοσύνης

Το δεύτερο μισό του εμμηνορροϊκού σας κύκλου είναι γνωστό ως η ωχρινική φάση όταν το σώμα σας παράγει περισσότερη προγεστερόνη, μια ορμόνη-κλειδί για τη διατήρηση μιας πρώιμης εγκυμοσύνης. Αυτά τα επίπεδα κορυφώνονται περίπου μια εβδομάδα μετά την ωορρηξία, ακόμα κι αν δεν μείνετε έγκυος.

Αλλά τα υψηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης μπορούν να προκαλέσουν τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές αλλαγές, προκαλώντας παρόμοια συμπτώματα είτε βρίσκεστε στην αρχή της εγκυμοσύνης, είτε λίγο πριν αδιαθετήσετε.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Ευαισθησία στο στήθος
  • Φούσκωμα
  • Λαχτάρα για φαγητό
  • Κούραση
  • Κυκλοθυμία
  • Δυσκοιλιότητα
  • Αυξημένη ευαισθησία της θηλής
  • Πονοκέφαλοι και μυϊκοί πόνοι

Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένα συμπτώματα που τείνουν να υποδεικνύουν εγκυμοσύνη και όχι μια έμμηνο ρύση

Αιμορραγία εμφύτευσης

Ένα σημάδι ότι μπορεί να είστε έγκυος είναι η κηλίδα που εμφανίζεται μερικές ημέρες έως μια εβδομάδα πριν από την ημέρα που κανονικά έχετε την περίοδο. Αυτό είναι γνωστό ως αιμορραγία εμφύτευσης και περίπου το 20 με 30 τοις εκατό των εγκύων το βιώνουν όταν το έμβρυο τρυπώνει στο τοίχωμα της μήτρας.

Η αιμορραγία κατά την εμφύτευση είναι συνήθως πολύ πιο ελαφριά από την περίοδο και μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες. Σε αντίθεση με την περίοδό σας, η αιμορραγία από την εμφύτευση δεν είναι κόκκινη: Είναι συνήθως ανοιχτό ροζ ή ανοιχτό καφέ - μερικές φορές ακόμη και βλέννα με ροζ απόχρωση.

Συχνοουρία

Η ανάγκη συνεχούς ούρησης μπορεί να συμβεί ήδη από τέσσερις εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Η μήτρα σας έχει αρχίσει να μεγαλώνει και ίσως πιέζει την ουροδόχο κύστη σας, προκαλώντας αυτό το αίσθημα ότι πρέπει να πάτε στην τουαλέτα.

Ευαισθησία στην όσφρηση

Μερικές έγκυες γυναίκες αναφέρουν ότι η όσφρησή τους είναι ξαφνικά πιο ευαίσθητη, γεγονός που οφείλεται στην αυξανόμενη ποσότητα οιστρογόνων που διαρρέει στο σώμα κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη. Μια αυξημένη όσφρηση μπορεί να εμφανιστεί στο πρώτο τρίμηνο.

Με πληροφορίες από: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved