Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης

Πρώτος μήνας εγκυμοσύνης: Υπάρχουν συμπτώματα;

Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης

Ενώ τα τεστ εγκυμοσύνης και οι υπέρηχοι είναι οι μόνοι τρόποι που φανερώνουν μια εγκυμοσύνη, υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορεί να παρατηρήσετε κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης είναι κάτι περισσότερο από μια παύση στην έμμηνο ρύση.

Ποιες είναι λοιπόν οι πρώτες ενδείξεις ότι θα γίνεται μανούλα

Καθυστέρηση περιόδου: Πρόκειται για το πιο σύνηθες σύμπτωμα. Ωστόσο, αρκετές γυναίκες δεν σημειώνουν τις ημέρες του κύκλου τους ή δεν έχουν σταθερό κύκλο, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί από μόνο του αξιόπιστο σύμπτωμα.

Υψηλή θερμοκρασία του σώματος αποτελεί ένα από τα σημάδια της εγκυμοσύνης.

Στην αρχή της εγκυμοσύνης παρατηρούνται μεταβολές στα επίπεδα της πίεσης, με τις γυναίκες να εκδηλώνουν επεισόδια είτε υπότασης είτε υπέρτασης.

Κατά την εγκυμοσύνη η καρδιά, λόγω των ορμονών, αντλεί γρηγορότερα το αίμα, οπότε η αύξηση καρδιακών παλμών ή κάποιες αρρυθμίες είναι φυσιολογικές.

Η κόπωση αποτελεί ένα σύμπτωμα που συνήθως παρουσιάζεται στις αρχές της εγκυμοσύνης. Αυτό αποδίδεται στην αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης, μιας ορμόνης που προωθεί την υπνηλία. Αν οι πρώτες εβδομάδες είναι εξαντλητικές, προσπαθήστε να κοιμάστε αρκετά.

Ένα ακόμη σύμπτωμα είναι η δύσπνοια, η οποία συνδέεται με τις αυξημένες απαιτήσεις του εμβρύου σε οξυγόνο και συνήθως επιμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κατά το πρώτο διάστημα της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες διαπιστώνουν μια αυξημένη ευαισθησία στις μυρωδιές, τις οποίες αντιλαμβάνονται ως πιο έντονες, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποστροφή για ορισμένα φαγητά ή και σε ναυτία.

symptomata egkumosinis 25

Μετά το πέρας του πρώτου μήνα ξεκινούν και οι αλλαγές στο στήθος. Οι γυναίκες παρατηρούν αυξημένη ευαισθησία, πρήξιμο και μούδιασμα. Αργότερα, κατά την 11η εβδομάδα, το στήθος μεγαλώνει, ενώ παρατηρούνται αλλαγές και στις θηλές. Ένα βαμβακερό, υποστηρικτικό σουτιέν θα ανακουφίσει την ευαισθησία του μαστού.

Η συχνουρία είναι ένα σύμπτωμα που εμφανίζεται αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη και «ακολουθεί» τη γυναίκα ακόμη και μέχρι την ημέρα του τοκετού. Καλό θα ήταν να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε.

Από την άλλη, οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν επιβράδυνση του πεπτικού συστήματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα.

Η αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης επηρεάζουν και τη διάθεση. Η γυναίκα γίνεται πιο ευέξαπτη ή ευσυγκίνητη, ενώ συχνά διακατέχεται από έντονα συναισθήματα.

Ισχύουν για όλες τις γυναίκες τα πρώιμα συμπτώματα;

Όχι, καθώς κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Το ίδιο συμβαίνει και με την εγκυμοσύνη της, ενώ και κάθε εγκυμοσύνη είναι πιθανό να είναι διαφορετική.

Ενδεχομένως, κατά το διάστημα του πρώτου μήνα να μη συνειδητοποιήσετε ότι είστε έγκυος. Τα πρώτα συμπτώματα μοιάζουν πολύ με αυτά που εκδηλώνονται πριν από την περίοδο.

Πολλές από τις αλλαγές στο σώμα και τα συμπτώματα που αντιμετωπίζατε θα αρχίσουν να εξασθενούν μόλις φτάσετε στο δεύτερο τρίμηνο. Συζητήστε με τον γυναικολόγο σας για τυχόν συμπτώματα που επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή.

Με πληροφορίες: aboutkidshealth.ca

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved