Όσα πρέπει να ξέρεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Πότε είναι επικίνδυνο;

Όσα πρέπει να ξέρεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη

Είναι απολύτως ασφαλές να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκτός εάν σας έχει πει ο γιατρός ή η μαία σας το αντίθετο.

Το σεξ δεν θα βλάψει το μωρό σας. Το μωρό δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

Ωστόσο, είναι φυσιολογικό να αλλάζει η σεξουαλική σας ορμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί, αλλά είναι καλό να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας.

Μπορεί να σας φανεί πολύ ευχάριστο το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή απλά να αισθάνεστε ότι δεν το θέλετε. Μπορείτε να βρείτε άλλους τρόπους να κάνετε έρωτα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μιλήσετε για τα συναισθήματά σας με τον σύντροφό σας.

Εάν η εγκυμοσύνη σας είναι φυσιολογική και δεν έχετε επιπλοκές, το σεξ και οι οργασμοί δεν θα αυξήσουν τον κίνδυνο να γεννήσετε πρόωρα ή να αποβάλετε.

Αργότερα στην εγκυμοσύνη, ο οργασμός ή ακόμα και το ίδιο το σεξ μπορεί να προκαλέσει ήπιες συσπάσεις. Εάν συμβεί αυτό, θα νιώσετε τους μύες της μήτρας σας να σκληραίνουν.

Αυτές είναι γνωστές ως συσπάσεις Braxton Hicks και μπορεί να είναι άβολες, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικές. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε μερικές τεχνικές χαλάρωσης ή απλώς να ξαπλώσετε μέχρι να περάσουν οι συσπάσεις.

sex stin egkimosini

Η ερωτική επαφή μάλιστα δρα και ευεργετικά σε ό,τι αφορά την ψυχολογία σας, η οποία είναι συχνά βεβαρημένη, όσο είστε έγκυος.

Ο οργασμός μάλιστα είναι ένα είδος «φυσικού καταπραϋντικού» και επειδή κατά την κύηση αυξάνεται η αιμάτωση στα γεννητικά σας όργανα και η λίπανση του κόλπου, είναι συχνά ευκολότερο να φτάσετε σε αυτόν ή και να έχετε ακόμα και πολλαπλούς οργασμούς.

Επιπλέον, η ερωτική επαφή υποβοηθά τη σύσφιγξη της σχέσης σας με το σύντροφό σας. Η ψυχική επαφή με το σύντροφό σας είναι ένα χρήσιμο στήριγμα στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες, που συνδέονται με την εγκυμοσύνη, αλλά και με τον τοκετό και με την έλευση του νέου μέλους στην οικογένεια εν γένει.

Πότε πρέπει να αποφύγετε το σεξ στην εγκυμοσύνη

Η μαία ή ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας συμβουλεύσει να αποφύγετε το σεξ εάν είχατε κάποια βαριά αιμορραγία σε αυτήν την εγκυμοσύνη. Το σεξ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο περαιτέρω αιμορραγίας εάν ο πλακούντας είναι χαμηλά ή υπάρχει συλλογή αίματος (αιμάτωμα).

Θα σας συμβουλεύσουμε επίσης να αποφύγετε το σεξ εάν:

  • Εάν υπάρχουν προβλήματα με την είσοδο στη μήτρα (τράχηλο) – μπορεί να διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να έχετε πρόωρο τοκετό ή να έχετε αποβολή
  • Έχετε δίδυμα ή είχατε προηγούμενους πρόωρους τοκετούς και βρίσκεστε στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

Με πληροφορίες από: nhs.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved