Σημάδια που δείχνουν ότι σπάνε τα νερά στην εγκυμοσύνη

Τι νιώθει μια γυναίκα όταν σπάνε τα νερά; Πώς μοιάζει όταν σπάνε τα νερά;

Σημάδια που δείχνουν ότι σπάνε τα νερά στην εγκυμοσύνη

Η εμπειρία των σπασμένων νερών είναι διαφορετική από έγκυο σε έγκυο, αλλά αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι ο αμνιακός σάκος έχει σπάσει.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία τοκετού σας, σίγουρα θα ανησυχείτε για το πότε θα σπάσουν τα νερά σας. Μπορεί να φαντάζεστε νερά να τρέχουν ανάμεσα στα πόδια σας, να ουρλιάζετε από τον πόνο, να σκέφτεστε ότι μπορεί να σπάσουν τα νερά καθώς περπατάτε στον δρόμο ή καθώς πηγαίνετε για την τελευταία εξέταση στον γιατρό σας, όμως ευτυχώς, όλες αυτές οι σκέψεις δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα.

«Το σπάσιμο του νερού είναι συνήθως πολύ λιγότερο δραματικό από όσο πιστεύουν οι μέλλουσες μαμάδες», εξηγεί η Joyce Gottesfeld, M.D., γυναικολόγος από το Ντένβερ. Μερικές γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται καθόλου ότι έχουν σπάσει τα νερά ενώ κάποιες άλλες λένε ότι μοιάζει περισσότερο με μια μικρή διαρροή ούρων. Λοιπόν, πώς θα ξέρετε αν έσπασαν τα νερά σας και τι πρέπει να κάνετε μετά;

spasmena nera egkimosini 2

Γιατί σπάνε τα νερά

Κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, το μωρό μεγαλώνει μέσα στη μήτρα μιας γυναίκας, σε έναν σάκο γεμάτο με αμνιακό υγρό. Αυτό το αμνιακό υγρό προστατεύει το μωρό, ρυθμίζει τη θερμοκρασία της μήτρας, και βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Κάποια στιγμή πριν από τον τοκετό, οι μεμβράνες του αμνιακού σάκου θα σπάσουν και το υγρό θα βγει από τον κόλπο. Αυτή η "ρήξη των μεμβρανών", όπως ονομάζεται, αναφέρεται συνήθως ως "σπάσιμο του νερού".

Παρά τις κοινές παρανοήσεις, μόνο το 15% έως 20% των εγκύων βιώνουν το σπάσιμο των νερών τους πριν ξεκινήσουν τον τοκετό.

Ο αμνιακός σάκος συνήθως σπάει πριν ή κατά τη διάρκεια του τοκετού. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, ο αμνιακός σάκος μπορεί να μην σπάσει ποτέ και το μωρό μπορεί να γεννηθεί μέσα του (en caul).

Σχετικά: «Έσπασαν τα νερά»: Τι συμβαίνει ακριβώς και τι να κάνετε

Πώς θα ξέρετε αν έσπασαν τα νερά σας

Καμία γυναίκα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε και πώς της έσπασαν τα νερά. Ωστόσο υπάρχουν μερικά σημάδια που το μαρτυρούν.

spasmena nera egkimosini 3
  • Σημάδι 1ο

Όταν σπάνε τα νερά, μία ποσότητα αμνιακού υγρού φεύγει και ίσως παρατηρήσετε να έχετε βρεγμένα ρούχα.

  • Σημάδι 2ο

Τα νερά του αμνιακού σάκου είναι συνήθως άχρωμο, ίσως κάποιες φορές να παρατηρηθεί λίγο ροζ απαλό χρώμα ενώ μυρίζει σαν σπέρμα ή χλώριο.

  • Σημάδι 3ο

Ίσως να αισθάνεστε μια ανώδυνη πίεση

  • Σημάδι 4ο

Τα σπασμένα νερά κάποιες φορές οι γυναίκες τα μπερδεύουν με την ακράτεια ούρων.

Τι να κάνετε αν σπάσουν τα νερά σας

Εάν πιστεύετε ότι τα νερά σας έχουν σπάσει, επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη μαία σας. Εάν οι συσπάσεις δεν έχουν ξεκινήσει ή είναι ήπιες, μπορεί να σας ενθαρρύνουν να ξεκουραστείτε στο σπίτι μέχρι να γίνουν πιο έντονες. Ωστόσο, πιθανότατα θα χρειαστεί να πάτε στο νοσοκομείο στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Αν τα νερά σπάσουν πριν την 37η εβδομάδα
  • Αν το αμνιακό υγρό μυρίζει άσχημα και έχει αρκετή ποσότητα αίματος
  • Οι συσπάσεις δεν έχουν αρχίσει μέσα σε ένα 24ωρο από τη στιγμή που έσπασαν τα νερά
  • Έχετε κάνει εξέταση για Στρεπτόκοκκο ομάδας Β και έχει βγει θετικό

πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved