Ροφήματα πρωτεΐνης: Επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;

Τα ροφήματα πρωτεΐνης θεωρούνται ασφαλή στην εγκυμοσύνη, θα πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται με μέτρο.

Ροφήματα πρωτεΐνης: Επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη;
Bigstock

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη των μυών και πηγή ενέργεια που βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος.

Γιατί είναι η πρωτεΐνη σημαντική για την εγκυμοσύνης;

Η πρωτεΐνη είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τα δομικά της στοιχεία ονομάζονται αμινοξέα και είναι σημαντικά για την υγεία των μυών, των οστών, ακόμα και την παραγωγή ορμονών που σχετίζονται με την ανάπτυξη.

Η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης στην εγκυμοσύνη συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του μωρού, δεδομένου ότι τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων.

Η έλλειψη σε πρωτεΐνη από την άλλη, αυξάνει τον κίνδυνο για πρόωρο τοκετό και επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

skoni proteinis egkymosyni

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη;

Η επαρκής πρόσληψη της πρωτεΐνης εξασφαλίζεται μέσα από την καθημερινή διατροφή και την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Αυτές είναι το κοτόπουλο, τα αυγά, το γιαούρτι, ο σολομός, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια.

Οι γιατροί συνιστούν ημερήσια πρόσληψη περίπου 71 γραμμαρίων πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορεί να αυξηθεί στα 90 γραμμάτια την ημέρα.

Επιτρέπονται τα ροφήματα πρωτεΐνης στην εγκυμοσύνη;

Τα ροφήματα πρωτεΐνης θεωρούνται ασφαλή στην εγκυμοσύνη, θα πρέπει ωστόσο να καταναλώνονται με μέτρο.

Γενικά, οι ανάγκες σε πρωτεΐνη καλύπτονται εύκολα μέσω της διατροφής, συνεπώς τα ροφήματα πρωτεΐνης δεν θεωρούνται απαραίτητα.

Επιπλέον, η κατανάλωσή τους δεν συνίσταται την περίοδο της εγκυμοσύνης λόγω της περιεκτικότητάς τους σε συστατικά που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία του εμβρύου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στις περισσότερες περιπτώσεις η σκόνη πρωτεΐνης έχει ως βάση το γάλα το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα σε γυναίκες που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Γενικότερα, τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν είναι εγκεκριμένα από το FDA, συνεπώς δεν είναι εύκολο να γνωρίζετε με σιγουριά τι συστατικά περιέχουν.
  • Τα ροφήματα πρωτεΐνης ενδέχεται επίσης να περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και ζάχαρης, συστατικά που θεωρούνται επιβλαβή για την έγκυο και το έμβρυο.
  • Κάποιες σκόνες πρωτεΐνης είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες και μέταλλα και εάν παίρνετε και άλλα σκευάσματα για την κάλυψη των ημερήσιων σας ίσως να προσλαμβάνεται μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων από αυτήν που χρειάζεστε.

Με πληροφορίες από babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved