Σπιτικά προϊόντα ομορφιάς για μέλλουσες μαμάδες

Πώς θα φτιάξεις μάσκα κατά των ραγάδων, χειροποίητο σαμπουάν με χαμομήλι και lip gloss από κηρομπογιές και λάδι καρύδας

Σπιτικά προϊόντα ομορφιάς για μέλλουσες μαμάδες
Photo by Apostolos Vamvouras on Unsplash

Μόλις έμαθες ότι περιμένεις μωρό και είναι αναμενόμενο να θες να κάνεις ό,τι μπορείς για να το προστατέψεις και να το βοηθήσεις να αναπτυχθεί υγιές μέσα στη μήτρα. Θα βελτιώσεις της διατροφή σου, θα κοιμάσαι περισσότερες ώρες, θα αποφύγεις κάθε στρεσογόνα κατάσταση.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να φτιάξεις σπιτικά καλλυντικά που είναι σίγουρα πιο αγνά αλλά και οικονομικά από πολλά του εμπορίου.

Παρακάτω τρία προϊόντα ομορφιάς, τα οποία μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου στο σπίτι.

mi toxika kallintika gia egkues

Photo by Taisiia Stupak on Unsplash

Μάσκα κατά των ραγάδων

Θα χρειαστείς:

  • 160ml βούτυρο καρύδας
  • 60ml αμυγδαλέλαιο
  • 60ml αιθερίου ελαίου από φύτρο σιταριού

Όλα τα συστατικά έχουν ευεργετικές ουσίες για το δέρμα σου. Το βούτυρο καρύδας είναι πολύ ενυδατικό και αναζωογονητικό. Το αμυγδαλέλαιο θρέφει και κάνει πιο λείο το δέρμα, ενώ το έλαιο σιταριού πλούσιο σε βιταμίνη “Ε” ,προωθεί την ανάπλαση κυττάρων και κρατάει το δέρμα σφριγηλό.

Για να το φτιάξεις το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις πολύ καλά τα υλικά και να τα βάλεις σε μια συσκευασία τουλάχιστον 300ml.

Πώς το χρησιμοποιείς:

Αν έχεις ραγάδες θα πρέπει να το βάζεις τοπικά 2 φορές την ημέρα και κάνεις ελαφρύ μασάζ, κατά προτίμηση μετά το μπάνιο.

Αν θέλεις να τις προλάβεις, άπλωσε στα σημεία που θέλεις να προστατέψεις. Μια φορά την ημέρα αρκεί!

Χειροποίητο σαμπουάν με χαμομήλι

Θα χρειαστείς:

  • 3 σακουλάκια χαμομήλι
  • 3 κουταλιές της σούπας αγνό σαπούνι σε νιφάδες,
  • 1,5 κούπα βραστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις το νερό. Αφού το βράσεις άδειασε το, μέσα σε ένα μπολ ή μία μεγάλη κούπα και βύθισε τα φακελάκια χαμομηλιού.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε τα φακελάκια και πρόσθεσε τις νιφάδες σαπουνιού. Άφησε το εκεί μέχρι να μαλακώσει. Ρίξε τη γλυκερίνη και ανακάτεψε πολύ καλά, για να πάει παντού. Βάλε το μείγμα σου, σε ένα μπουκάλι. Καλό είναι να το φυλάξεις σε δροσερό σημείο.

Lip gloss από κηρομπογιές και λάδι καρύδας

Με μερικές κηρομπογιές και λάδι καρύδας, μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου lip gloss. Η διαδικασία είναι απλή και θα την περιγράψουμε παρακάτω:

Πάρε μια κηρομπογιά σε όποια απόχρωση σου αρέσει και αφαίρεσε το χάρτινο περιτύλιγμα. Στη συνέχεια, τοποθέτησε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό. Λιώσε το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί, τοποθετώντας το σε ένα γυάλινο δοχείο, μέσα στο κατσαρολάκι.

Προσέθεσε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας μέσα στο γυάλινο δοχείο και λιώσε το αργά σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι καρύδας λιώσει, πρόσθεσε την κηρομπογιά (1 κομμάτι κηρομπογιάς ανά κουταλάκι καρύδας) και αν θέλεις μπορείς να βάλεις διάφορα χρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν βάλεις πολύ κηρομπογιά, το αποτέλεσμα θα είναι ξηρό. Προσοχή! Οι κηρομπογιές που θα επιλέξεις δεν πρέπει να έχουν μόλυβδο ή άλλα χημικά στοιχεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved