Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για τον θηλασμό - Πέντε βασικά tips

  • Παρακολούθησε ένα μάθημα θηλασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
  • Κάνε γνωστές τις επιθυμίες σου στο σύζυγό σου και στο περιβάλλον σου
  • Συζήτα με το γιατρό σου και ενημερώσου για το μαιευτήριο
  • Βρες μια σύμβουλο γαλουχίας και επικοινώνησε μαζί της
  • Μην κάνεις καμία ενέργεια σε ότι αφορά στο στήθος σου πριν τον τοκετό
Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για τον θηλασμό - Πέντε βασικά tips
bigstockphoto.com

Πριν από τον ερχομό του μωρού σου, βρες λίγο χρόνο για να προετοιμαστείς και για το θηλασμό.

Παρακολούθησε ένα μάθημα θηλασμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

H σωστή ενημέρωση μέσω μαθημάτων μητρικού θηλασμού αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα για τον θηλασμό αργότερα. Εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες που θα αποκομίσεις και τις δεξιότητες που θα αποκτήσεις, είναι πιθανό να γνωρίσεις κι άλλες μέλλουσες μανούλες αν το μάθημα διεξάγεται διαδικτυακά, από την ασφάλεια του σπιτιού σου. Ακόμη και μια μικρή φράση από μια γυναίκα με την οποία βιώνετε κοινή εμπειρία, μπορεί να σε εμψυχώσει και να σου δώσει θάρρος, δύναμη και γενικότερα να σε κινητοποιήσει.

thilasmos tips

Κάνε γνωστές τις επιθυμίες σου στο σύζυγό σου και στο περιβάλλον σου

Όσο πιο υποστηρικτικός είναι ο πατέρας στο θέμα του θηλασμού, τόσο περισσότερο η μητέρα θηλάζει, για μεγαλύτερο δηλαδή χρονικό διάστημα. Συζητήστε το και φτιάξτε μαζί ένα πλάνο για το πώς μπορεί ο σύζυγος να σε βοηθήσει τουλάχιστο για τον πρώτο καιρό.

Επίσης, κάνοντας γνωστό πχ. στη μητέρα σου, ή σε όποιο άτομο θα μπορούσε να είναι βοηθητικό ως προς εσένα εκείνο το διάστημα, μόνο κερδισμένη μπορείς να βγεις και να γλυτώσεις από περιττές μελλοντικές συζητήσεις που αφορούν μύθους για το θηλασμό, γνωστοποιώντας της πως έχεις πάρει τις αποφάσεις σου, έχεις ενημερωθεί από ειδικούς και θα κάνεις αυτό που πιστεύεις καλύτερο για το μωρό σου.

Συζήτα με το γιατρό σου και ενημερώσου για το μαιευτήριο

Μίλα με το γιατρό σου για την πρόθεσή σου να θηλάσεις αποκλειστικά ώστε να είναι ξεκάθαρο πως έχεις προσανατολιστεί προς το μητρικό θηλασμό ως επιλογή σίτισης για το μωρό σου. Ζήτησέ του πληροφορίες για το τι ενέργειες γίνονται με το που ολοκληρωθεί ο τοκετός και αναζήτα πληροφορίες για τη γραπτή πολιτική του μαιευτηρίου/ κλινικής για το μητρικό θηλασμό.

thilasmos tips2

Βρες μια σύμβουλο γαλουχίας και επικοινώνησε μαζί της

Με βάση την πιθανή ημερομηνία τοκετού σου, συζητήστε αν θα μπορούσε να σε υποστηρίξει στο θηλασμό και αξιολόγησε αν η επικοινωνία σας αυτή σε καλύψε. Άν πχ. ένιωσες άνετα, ή άβολα από την πρώτη αυτή επικοινωνία.

Ανέτρεξε σε κάποιο φιλικό πρόσωπο που έχει εμπειρία θηλασμού και ρώτα αν έχει να σου προτείνει κάποιον επαγγελματία.

Μην κάνεις καμία ενέργεια σε ότι αφορά στο στήθος σου πριν τον τοκετό

Ναι, πολύ σωστά διάβασες ! Πολλές μέλλουσες μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλέπουν το στήθος να εκκρίνει αυτόματα ένα διάφανο υγρό, το λεγόμενο πύαρ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το στήθος σου προετοιμάζεται για το έργο του θηλασμού.

Τέλος, θεωρίες περί χρήσης διαμορφωτών θηλών κατά την εγκυμοσύνη ή συσκευών αναρρόφησης, αποτελούν αναχρονιστικές πρακτικές και η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα έως και να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό αν υπάρχει και κάποιου είδους παθολογία κατά την εγκυμοσύνη.

Παρασκευή Πολύζου
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού
www.latched.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved