Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να αντέξετε τις αλλεργίες της άνοιξης

Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να αντέξετε τις αλλεργίες της άνοιξης
Photo by Ashton Mullins on Unsplash

Καθώς ανθίζουν τα λουλούδια, έτσι ανθίζουν και οι αλλεργίες. Εάν είστε έγκυος και οι αλλεργίες σας φουντώνουν, μπορεί να χρειαστεί να διαχειριστείτε διαφορετικά τα συμπτώματά σας.

Ευτυχώς, τα συμπτώματά δεν θα επηρεάσουν το μωρό σας, αλλά οι έγκυες γυναίκες πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι ασφαλή να ληφθούν όλα τα φάρμακα για την αλλεργία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι γυναίκες που συνήθως παρουσιάζουν ανοιξιάτικες αλλεργίες μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα χειρότερα από το συνηθισμένο. Άλλες μπορεί να εμφανίσουν αλλεργίες για πρώτη φορά ενώ είναι έγκυες, που ονομάζεται ρινίτιδα εγκυμοσύνης, προκαλώντας φαγούρα ή υγρά μάτια, πονόλαιμο, συμφόρηση και καταρροή.

allergies anoixis

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Οι αλλεργίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο, την άσκηση και την ευεξία σας. Μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τα συμπτώματα παλινδρόμησης και άσθματος.
Σας προτείνουμε ορισμένες χρήσιμες θεραπείες και απλούς τρόπους διαχείρισης των συμπτωμάτων:

Περιορίστε τον χρόνο έξω

Οι αλλεργίες στη γύρη και τη μούχλα είναι συχνές την άνοιξη. Προσπαθήστε να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους και να κρατάτε τα παράθυρα κλειστά όταν υπάρχει πολύ γύρη κοντά σας.

Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα φάρμακα

Τα μη συνταγογραφούμενα αντισταμινικά μπορούν να προσφέρουν ασφαλή ανακούφιση. Άλλα φάρμακα όπως τα ενδορινικά σπρέι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει, και να σας καθοδηγήσει στα σωστά φάρμακα που θα ανακουφίσουν τα συμπτώματά σας χωρίς να είναι επιβλαβή για το μωρό σας.

Δοκιμάστε σπιτικές θεραπείες

Οι υγραντήρες και τα ρινικά σπρέι με φυσιολογικό ορό μπορούν να ανακουφίσουν με ασφάλεια τις ερεθισμένες μυτούλες σας.

Οι ανοιξιάτικες αλλεργίες μπορεί να δυσκολέψουν πολύ την καθημερινότητα ορισμένων μελλοντικών μαμάδων.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα συμπτώματά σας και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής και την υγεία σας καθώς φροντίζετε τον εαυτό σας και την εγκυμοσύνη σας.

Με πληροφορίες από: yourhealthyourhealth

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved