Έχετε μεγάλη κοιλίτσα στην εγκυμοσύνη: Να πώς θα βολευτείτε (vid)

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτίες, τη θεραπεία, την πρόληψη και τις επιπλοκές της απόκτησης μεγάλου μωρού.

Έχετε μεγάλη κοιλίτσα στην εγκυμοσύνη: Να πώς θα βολευτείτε (vid)
Photo by Arteida MjESHTRI on Unsplash

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ο γιατρός σας θα παρακολουθεί το μέγεθος του μωρού. Η ανάπτυξη είναι ένας καλός δείκτης της υγείας και της ευημερίας του μωρού σας, αλλά μερικές φορές τα μωρά μεγαλώνουν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό να ανακαλύψετε ότι το μωρό σας μπορεί να είναι μεγάλο και μπορεί να ανησυχείτε για το πώς είναι να κουβαλάς και να γεννάς ένα μεγάλο μωρό.

Αιτίες

Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος του μωρού σας. Μερικές φορές οι γιατροί δεν γνωρίζουν τον λόγο που ένα μωρό είναι μεγάλο. Όμως, το βάρος και η υγεία σας μπορούν να παίξουν ρόλο. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσετε μεγάλο μωρό εάν:

  • Έχετε υψηλό σάκχαρο στο αίμα. Είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε μεγάλο μωρό εάν έχετε διαβήτη πριν μείνετε έγκυος ή εάν αναπτύξετε διαβήτη κύησης ενώ είστε έγκυος.
  • Είχατε ένα μεγαλόσωμο μωρό στο παρελθόν. Εάν έχετε ήδη ένα παιδί που γεννήθηκε μεγάλο, οι πιθανότητές σας να αποκτήσετε άλλο ένα είναι υψηλότερες.
  • Είστε υπέρβαρες πριν την εγκυμοσύνη σας.
  • Παίρνετε υπερβολικό βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.
  • Έχετε μείνει έγκυος πολλές φορές. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά γενικά, όσο περισσότερα μωρά έχετε, τόσο μεγαλύτερα τείνουν να γίνουν.
  • Τα αγόρια ζυγίζουν συνήθως λίγο περισσότερο από τα κορίτσια και τα μεγαλύτερα μωρά είναι συχνά αρσενικά.
  • Έχετε περάσει την ημερομηνία γέννας σας. Τα μωρά συνεχίζουν να παίρνουν βάρος και να μεγαλώνουν όσο βρίσκονται μέσα στη μήτρα. Έτσι, όσο περισσότερο διαρκέσει η εγκυμοσύνη σας (εάν συνεχίζεται πέρα από τις 40 εβδομάδες), τόσο μεγαλύτερο θα είναι το μωρό σας.
  • Έχετε οικογενειακό ιστορικό μεγαλόσωμων μωρών. Μερικές φορές είναι γενετικό. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας προέρχεστε από οικογένεια μεγάλων μωρών, μπορείτε να μεταδώσετε αυτά τα γονίδια στο παιδί σας.
  • Είστε πάνω 40 ετών. Είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε μεγάλο μωρό εάν μείνετε έγκυος σε αυτή την ηλικία.
  • Καταναλώνετε πάρα πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ανάπτυξη του εμβρύου, αύξηση βάρους της μητέρας και πιθανότητα ανάπτυξης μακροσωμίας.

Μια έγκυος δυσκολευόταν πολύ να βολευτεί στην καθημερίνιοτητά της, λόγω της μεγάλης κοιλίτσας της. 'Ετσι βρήκε μια έξυπνη λύση, να κανει μια μεγάλη τρύπα σε μια ξαπλώστρα, για να μπορεί να χαλαρώνει χωρίς να πιέζεται το έμβρυο.

Δείτο το βίντεο!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved