«Αγαπημένη μέλλουσα μαμά, είναι δύσκολο, έτσι δεν είναι;»

Ένα γράμμα από μία μέλλουσα μαμά σε όλες τις άλλες.

«Αγαπημένη μέλλουσα μαμά, είναι δύσκολο, έτσι δεν είναι;»
Instagram / this_mama_doodles

«Αγαπημένη μέλλουσα μαμά, είναι δύσκολο, έτσι δεν είναι; Και όμορφο. Κυρίως όμως, μία υπέροχη μείξη. Δεν ξέρω πώς νιώθεις εσύ, εγώ όμως νιώθω κουρασμένη, περίεργη, πεινασμένη, καθόλου πεινασμένη, ανήσυχη, συναισθηματική, και πολλά ακόμα. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στο οτιδήποτε. Κάποιες μέρες είναι περισσότερο δύσκολες παρά όμορφες, και άλλα περισσότερο όμορφες παρά δύσκολες. Και αυτό είναι εντάξει, γιατί μία μέρα σύντομα θα κρατάμε ένα υπέροχο πλάσμα στα χέρια μας και θα νιώθουμε την πιο συνεχή και δυνατή αγάπη που έχουμε νιώσει ποτέ. Και πώς γίνεται αυτό να μην αξίζει όλες τις δυσκολίες;»

Εσύ αντέχεις;

Ή μήπως όχι;

Ελπίζω να ξέρεις ότι είναι οκ και τα δύο. Χρειάζονται πολλά για να μεγαλώσεις δαχτυλάκια, μαλλιά, καρδιά, εγκέφαλο. Κυριολεκτικά δημιουργούμε μία καρδιά από τη δική μας. Και αυτό είναι απίστευτο. Αξιοθαύμαστο. Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Και όλο αυτό, παίρνει πολλά από εμάς και μετά δίνουμε και ότι δεν έχουμε.

Εσύ τραβάς φωτογραφίες;

Ή μήπως το ξεχνάς;

Εγώ κάποιες εβδομάδες κάνω και τα δύο.

Εγώ θέλω απλώς να σου θυμίσω ότι ακόμα και αν δεν νιώθουμε όμορφες ή ακόμα και αν δεν θέλουμε να θυμόμαστε κάποιες στιγμές από αυτήν την περίοδο, ο μελλοντικός μας εαυτός θα μας ευγνωμονεί για όλα όσα απαθανατίσαμε. Τα καλά, τα κακά, τα τετριμμένα. Θα τα κοιτάμε μία μέρα και θα βλέπουμε τον εαυτό μας με μία πολύ διαφορετική ματιά. Υπερηφάνεια για όσα περάσαμε. Για όσα μας έδωσε το σώμα μας. Για το ποιες ήμασταν. Και αυτό το μωρό, το νήπιο ή το παιδί που θα είναι πολύ μεγάλο για να το κουβαλάς στα χέρια, κάποια στιγμή θα δει που ξεκίνησαν όλα. Εμείς ήμασταν η αρχή. Πώς γίνεται αυτό να μην είναι υπέροχο;

Εσύ νιώθεις σαν να κάνεις υπερβολικά πολλά;

Ή μήπως ότι χρειάζεται να κάνεις ακόμα περισσότερα;

Εγώ νιώθω και τα δύο. Συνεχώς. ⠀

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει μέση οδός. Ίσως γιατί το να σχηματίζεται και να μεγαλώνει ένας άνθρωπος μέσα μας είναι ένα από τα πιο ακραία πράγματα που μπορεί το σώμα μας να κάνει. Και είναι η επιτομή της παραγωγικότητας. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που νιώθουμε ότι κάνουμε πάρα πολλά χωρίς να κάνουμε τίποτε άλλο. Να το θυμάσαι αυτό, εντάξει;

Μέλλουσα μαμά,

Είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ για εσένα και για εμένα.

Κάποια μέρα όμως θα έχουμε μία ιστορία να διηγηθούμε, και ένα χαρούμενο τέλος που θα ζήσουμε»


https://www.instagram.com/p/CbaYIa-u6pn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την παραπάνω ανάρτηση έκανε η Emma Heaphy, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Η Emma είναι μαμά ενός ακόμα παιδιού και συγγραφέας του βιβλίου «Dear Motherhood». Οι αναρτήσεις της κάνουν πολλές μαμάδες να ταυτιστούν και εμπνέουν γυναίκες που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της, δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες της και μοιράζεται με τους πάνω από 50.000 ακολούθους της σκέψεις και εμπειρίες γύρω από τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved