Εγκυμοσύνη: Τροφές που μειώνουν την ανάπτυξη της εμβρυϊκής καρδιάς

  • Ποιες τροφές επηρεάζουν την ανάπτυξη της καρδιάς του εμβρύου
  • Τροφές που θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς του εμβρύου
Εγκυμοσύνη: Τροφές που μειώνουν την ανάπτυξη της εμβρυϊκής καρδιάς

H διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική τόσο για την δική σας υγεία όσο και για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρέπει λοιπόν να είναι ισορροπημένη, να περιέχει φρούτα και λαχανικά αλλά και ομάδες τροφών πλούσιες σε σίδηρο, φιλικό οξύ και άλλες βιταμίνες.

Τροφές που μειώνουν την ανάπτυξη της εμβρυϊκής καρδιάς

Ό,τι τρώτε επηρεάζει και το μωρό σας. Επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικές με τις διατροφικές σας επιλογές καθώς ορισμένες από αυτές ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη της καρδιάς του εμβρύου.

Το Ινστιτούτο Franklin συνιστά να περιορίζετε την πρόσληψη λίπους σε λιγότερο από το 30% της συνολικής θερμιδικής αξίας καθημερινά.

Επιπλέον, διατηρήστε την πρόσληψη χοληστερόλης και νατρίου κάτω από 300 και 3.000 χιλιοστόγραμμα την ημέρα, αντίστοιχα. Τα πρόσθετα τροφίμων και οι χημικές ουσίες, όπως το MSG, μπορεί επίσης να έχουν απροσδιόριστες παρενέργειες στην ανάπτυξη του εμβρύου. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μιλήστε με το γιατρό σας για συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά που πρέπει να αφαιρέσετε από τη διατροφή σας.

trofes gia anaptixsi kardias embriou2

Ειδικότερα

  • Διατηρήστε την πρόσληψη νατρίου κάτω από 3000 mg την ημέρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι η πρόσληψη χοληστερόλης δεν υπερβαίνει τα 300 mg σε ημερήσια βάση.
  • Αποφύγετε το γλουταμινικό μονονάτριο ή το MSG καθώς μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα εμβρυϊκής ανάπτυξης.
  • Περιορίστε την πρόσληψη καφεΐνης.

Τροφές που θωρακίζουν την υγεία της καρδιάς του εμβρύου

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που θωρακίζουν την καρδιά του εμβρύου και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων κατά την ενήλικη ζωή τους.

Ποιες είναι αυτές

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με πολύσπορο ενώ εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή τη βρόμη ή την κινόα.

Πράσινα λαχανικά

Προσθέστε λάχανο ή σπανάκι στο πρωινό σας. Μαγειρέψτε σέσκουλα και χόρτα τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με μια ελαφριά σως.

trofes gia anaptixsi kardias embriou1

Πρωτεϊνούχες τροφές

Στήθος γαλοπούλας, κοτόπουλου ή λιπαρά ψάρια πρέπει να είναι στην εβδομαδιαία σας διατροφή. Να θυμάστε ότι οι ζωικές πρωτεΐνες περιέχουν σε επαρκή ποσότητα και ποικιλία τα απαραίτητα αμινοξέα, ενώ οι φυτικές πρωτεΐνες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα στα απαραίτητα αμινοξέα.

Γαλακτοκομικά

Γάλα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι μία καλή επιλογή για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο.

Ξηροί καρποί και όσπρια

Ξηροί καρποί, όπως κάσιους και αμύγδαλα ( ανάλατα πάντα), και τα όσπρια όπως οι φακές και τα ρεβίθια, προσφέρουν όχι μόνο πρωτεΐνη αλλά επίσης θωρακίζουν την καρδιά. Εάν δεν σας αρέσουν τα όσπρια, ξεκινήστε προσθέτοντας μία μερίδα ή δύο 2 με 3 φορές κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε το πεπτικό σας σύστημα να έχει χρόνο να προσαρμοστεί στην αλλαγή.

Με πληροφορίες από το parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved