Τι σημαίνει η αχνή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης

  • Πώς δουλεύουν τα τεστ εγκυμοσύνης που γίνονται στο σπίτι
  • Λόγοι που μπορεί να δείτε αχνή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης
  • Αχνή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνη
Τι σημαίνει η αχνή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης

Θα μπορούσε να υπάρχει κάτι ποιο όμορφο από το να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι; Και θα μπορούσε να υπάρχει κάτι περισσότερο φορτωμένο με προσμονή, άγχος και στρες; Καμία άλλη στιγμή στη ζωή σας μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορεί να φέρει τόσες πολλές αλλαγές στη διάθεσή σας. Και είναι ακριβώς τότε που μια αχνή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι σας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και απογοήτευση.

Κάνετε το τεστ και βλέπετε τη γραμμή να εμφανίζεται… ή όχι. Εάν η εγκυμοσύνη ήταν κάτι που περιμένετε, το τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι (HPT) μπορεί να είναι ένα σύμβολο του ονείρου που κρατά όλη την ελπίδα και τη χαρά σας—ή τους φόβους και την απογοήτευσή σας.

Τι γίνεται λοιπόν με αυτή την αχνή ή αμυδρή γραμμή; Είστε ή όχι έγκυος τελικά;

Πώς δουλεύουν τα τεστ εγκυμοσύνης που γίνονται στο σπίτι

test egimosinis axni grammi 1

Τα τεστ εγκυμοσύνης έχουν γενικά δύο γραμμές. Η μία γραμμή είναι η γραμμή ελέγχου—συνήθως είναι πιο σκούρα και υποδεικνύει ότι η δοκιμή λειτουργεί σωστά. Η άλλη γραμμή είναι η γραμμή που υποδεικνύει εγκυμοσύνη με την ανίχνευση της ορμόνης ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG), η οποία συνήθως δεν υπάρχει στο σώμα σας διαφορετικά.

Τα τεστ εγκυμοσύνης χρησιμοποιούν αντισώματα για να δεσμεύσουν την hCG και να παράγουν μια αντίδραση, η οποία οδηγεί σε αλλαγή χρώματος στη γραμμή κατά τη δοκιμή του τεστ. Η εμφάνιση μιας θετικής γραμμής στο τεστ εξαρτάται από την ποσότητα hGC στα ούρα σας.

Με μια αρκετά έντονή γραμμή το τεστ εγκυμοσύνης θεωρείται θετικό - ακόμα κι αν η άλλη γραμμή είναι αχνή και μετά βίας μπορείτε να τη δείτε.

Σε μια τυπική εγκυμοσύνη, το επίπεδο της hCG διπλασιάζεται κάθε 48 έως 72 ώρες, φτάνοντας στο αποκορύφωμά της περίπου την 10η εβδομάδα, μετά από την οποία τα επίπεδα μειώνονται και στη συνέχεια αυξάνονται για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σας. Εάν η γραμμή που εμφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά από τη λήψη της εξέτασης είναι αχνή, συνήθως σημαίνει ότι το επίπεδο της hCG σας είναι χαμηλό. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι η εγκυμοσύνη σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Θα μπορούσε να οφείλεται απλώς στο ότι τη στιγμή που κάνατε το τεστ, το επίπεδο hCG σας είναι αρκετά υψηλό για να ενεργοποιήσει την γραμμή.

Σχετικά: Πότε να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης για να είναι αξιόπιστο το αποτέλεσμα;

Λόγοι που μπορεί να δείτε αχνή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης

test egimosinis axni grammi 3
  • Βρίσκεστε στις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης σας: Μερικά πολύ ευαίσθητα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να ανιχνεύσουν την εγκυμοσύνη ήδη έξι ημέρες μετά την απώλεια της περιόδου, αλλά τα επίπεδα της hCG τόσο νωρίς μπορεί να είναι τόσο χαμηλά γι' αυτό και μπορεί να δείτε μια αχνή γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης.
  • Έχετε πιει πάρα πολλά υγρά: Η κατανάλωση πολλών υγρών πριν από την εξέταση μπορεί να αραιώσει το δείγμα ούρων σας, γι' αυτό τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης συνιστούν να χρησιμοποιείτε πρωινά δείγματα ούρων.
  • Βιώνετε μια χημική εγκυμοσύνη: Όταν συμβαίνει η εμφύτευση ενός γονιμοποιημένου ωαρίου, παράγεται hCG, παρόλο που αυτό το ωάριο μπορεί να μην είναι βιώσιμο. Διαβάστε περισσότερα για τη χημική εγκυμοσύνη, εδώ.
  • Μπορεί να κάνετε τεστ πολύ νωρίς στον κύκλο σας: Εάν κάνετε το τεστ νωρίτερα από 10 έως 12 ημέρες μετά την ωορρηξία, η συγκέντρωση της hCG στα ούρα σας μπορεί να μην είναι αρκετά υψηλή.
  • Τα τεστ εγκυμοσύνης διαφέρουν: Ορισμένα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να ανιχνεύσουν μια εγκυμοσύνη αρκετά νωρίς, ενώ κάποια άλλα όχι. Εάν θέλετε να κάνετε νωρίς το τεστ, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα τεστ που μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και τα χαμηλότερα επίπεδα hGC.
  • Το τεστ εγκυμοσύνης έχει λήξει: Ένα τεστ που έχει λήξει μπορεί να μην δώσει πραγματικά αποτελέσματα.

Γραμμές εξάτμισης στο τεστ εγκυμοσύνη

Οι γραμμές εξάτμισης συμβαίνουν όταν τα ούρα που βρίσκονταν στην περιοχή δοκιμής αρχίσουν να στεγνώνουν. Η χημική σύνθεση του δείγματος ούρων αλλάζει λόγω της εξάτμισης και το τεστ μπορεί να αρχίσει να δείχνει θετική γραμμή. Το τεστ εγκυμοσύνης φαίνεται σαν να είναι θετικό - φαίνεται να υπάρχει κάποιο είδος αχνής γραμμής - αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα.

Μια γραμμή εξάτμισης σπάνια έχει χρώμα. Μοιάζει περισσότερο με μια αμυδρή γραμμή εκεί που θα περίμενε κανείς να δει μια ροζ ή μπλε γραμμή.

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved