Πώς θα συλλάβετε κορίτσι: 7 tips και κόλπα

Πώς θα συλλάβετε κορίτσι: 7 tips και κόλπα
Photo by Ignacio Campo on Unsplash

Ιστορικά, όταν ρωτήθηκαν ποιο φύλο προτιμούν για τα παιδιά τους, οι περισσότεροι Αμερικανοί απάντησαν ότι επιθυμούν ένα αγόρι. Πρόσφατα, όμως, αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει. Τώρα πια, πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι αν τους δινόταν η επιλογή, θα ήλπιζαν για ένα κορίτσι. Ίσως πάντα ονειρευόσασταν να μεγαλώσετε ένα κορίτσι γεμάτο αυτοπεποίθηση ή ίσως ήδη να έχετε ένα ή και περισσότερα αγόρια και θέλετε λίγο να φέρετε μια ισορροπία στο σπιτικό σας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θέλετε να αποκτήσετε μια κόρη, σίγουρα για να βρίσκεστε στο άρθρο μας, θα αναρωτιέστε αν υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να συλλάβετε κορίτσι. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ιστορίες γιαγιάδων και άρθρα που υπόσχονται ένα κορίτσι, στο δικό μας άρθρο όμως, δεν υποσχόμαστε κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει το φύλο του μωρού του και ούτε μπορεί να το ελέγξει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες θεωρίες που κυκλοφορούν και που αξίζει να γνωρίζετε.

Τι βοηθά στη σύλληψη ενός κοριτσιού; Μέθοδοι υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής τεχνολογίας

pos tha kano koritsi 3

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Υπάρχουν μερικοί πιο υψηλής τεχνολογίας – και χαμηλής τεχνολογίας – τρόποι για να αποκτήσετε ένα κοριτσάκι:

Επιλογή φύλου

Τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) μπορεί να έχουν την επιλογή να επιλέξουν το φύλο του παιδιού τους πριν από την εμφύτευση, μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται προεμφυτευτική γενετική διάγνωση. Το θετικό της τεχνικής, που συμβαίνει σε εργαστήριο, είναι ότι είναι περίπου 95% ακριβής όσον αφορά το φύλο που επιλέξατε. Το μειονέκτημα είναι ότι κοστίζει πάνω από 15.000 δολάρια, και δυνατότητα για αυτή την επιλογή έχουν μόνο τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Διαχωρισμός σπέρματος

Μια άλλη επιστημονική προσέγγιση για την απόκτηση κοριτσιού είναι ο διαχωρισμός σπέρματος (επίσης γνωστή ως MicroSort). Αφορά σε σύγχρονη εργαστηριακή τεχνική, η οποία διαχωρίζει τα σπερματοζωάρια που φέρουν το Υ από αυτά που φέρουν το Χ χρωμόσωμα, λόγω του διαφορετικού γενετικού τους φορτίου. Η επιτυχία της μεθόδου εκτιμάται στο 93% για το θήλυ και 82% για το άρρεν έμβρυο. Η πρώτη εφαρμογή στον άνθρωπο έγινε το 1995. Έκτοτε περισσότερα από 1200 παιδιά με καθορισμένο φύλο, έχουν συλληφθεί με αυτή τη τεχνική.

Διατροφή

Εάν οι ακριβές θεραπείες γονιμότητας δεν είναι στον προϋπολογισμό σας, δοκιμάστε το μανάβικο της γειτονιάς σας! Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης ενός κοριτσιού, ορισμένα δεδομένα δείχνουν ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και ασβέστιο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες, καθώς και η κατανάλωση τροφών όπως σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, φασόλια και θαλασσινά, ιδιαίτερα σαρδέλες και σολομός. (Αυτές βέβαια είναι υγιεινές τροφές που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, είτε θέλετε ένα κοριτσάκι, είτε ένα αγοράκι!)

Στην προσπάθειά της να συλλάβει κορίτσι, η Carla Wiking μοιράστηκε μερικές συμβουλές διατροφής που της έδωσε μια απροσδόκητη πηγή. «Ο ηλικιωμένος κύριος που έχει το μαγαζί με κουλούρια της γειτονιάς μας με διαβεβαιώνει ότι ο λόγος που έχω αγόρια είναι επειδή ο σύζυγός μου τρώει πολύ κρέας. Μου είπε ότι αν αλλάξουμε τη διατροφή μας (χορτοφαγική διατροφή) θα αποκτήσουμε το κορίτσι που τόσο θέλουμε!».

Πώς θα υπολογίσετε το πότε μπορείτε να συλλάβετε κορίτσι

pos tha kano koritsi 1

Photo by Tuva Mathilde Løland on Unsplash

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, το να συλλάβει κανείς ένα κορίτσι είναι δύσκολο.

Σύμφωνα με εκείνους που ακολουθούν τη μέθοδο Shettles, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για ένα κορίτσι, στοχεύοντας να κάνετε σεξ δύο έως τέσσερις ημέρες πριν την ωορρηξία. Η θεωρία βασίζεται στο ότι τα «θηλυκά σπερματοζωάρια» είναι ισχυρότερα και κολυμπούν πιο αργά από τα «αρσενικά σπερματοζωάρια», επομένως είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν κατά την αναμονή για την άφιξη του ωαρίου.

Και, όπως με κάθε μέθοδο που υποστηρίζει ότι βοηθά στη σύλληψη ενός συγκεκριμένου φύλου, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο Shettles με λίγο αλάτι. Η έρευνα είναι ασαφής, αλλά επειδή είναι δημοφιλής μέθοδος αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Οι καλύτερες στάσεις για να συλλάβετε κορίτσι

Σεξουαλική θέση

Υπάρχουν εκείνοι, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών της μεθόδου Shettles, που λένε ότι η σεξουαλική στάση μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες να αποκτήσετε κορίτσι. Για να ακολουθήσετε τη συμβουλή αυτών των μεθόδων, αποφύγετε θέσεις με βαθιά διείσδυση και στοχεύστε σε ένα ρηχό ιεραποστολικό στυλ.

Απαγορευμένος οργασμός;

Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι η αποφυγή του οργασμού μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε κορίτσι, καθώς ο γυναικείος οργασμός προκαλεί έκκριση που βοηθά το σπέρμα των αγοριών να επιβιώσει περισσότερο στην αναπαραγωγική οδό. Αλλά η επιστήμη δεν το έχει αποδείξει ακόμη αυτό, οπότε αφήστε το σώμα σας να κάνει ό,τι νιώθει.

Στρες και σπέρμα

Έχει ειπωθεί ότι το σπέρμα που φέρνει τα αγόρια είναι πιο εύθραυστο, και έτσι το άγχος στον μελλοντικό πατέρα μπορεί να αφήσει περισσότερο χώρο για το «δυνατότερο» θηλυκό σπέρμα. Πριν ωστόσο αρχίσει να αγχώνεται ο άνδρας σας για να καταφέρει να συλλάβετε ένα κορίτσι, αξίζει να γνωρίζετε ότι τα αυξημένα επίπεδα άγχους μπορούν να αποτρέψουν τη σύλληψη γενικότερα.

Αυτό που πραγματικά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας

Τελικά, ο στόχος σας θα πρέπει να είναι να αποκτήσετε ένα υγιές μωρό ανεξάρτητα από το φύλο, γι' αυτό συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε μέθοδο. «Ενώ οι περισσότερες μέθοδοι είναι αβλαβείς, δεν είναι όλες ακίνδυνες», αναφέρει η σύμβουλος γονιμότητας Rachel Gurevich RN, στο Very Well Family. «Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, μιλήστε με το γιατρό σας για καθοδήγηση.»

πηγή: mom.me

DPG Network
Δείτε επίσης