Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης 10 ημέρες μετά την ωορρηξία

  • Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης
  • Πονοκέφαλοι και ζαλάδες
  • Κοιλιακές κράμπες
  • Συχνουρία
  • Πρωινή ναυτία
  • Πρησμένο στήθος
  • Αιμορραγία
  • Πεπτικά προβλήματα
Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης 10 ημέρες μετά την ωορρηξία

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, τότε πιθανόν να αναζητήσετε ακόμη και τα πιο μικρά σημάδια που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι περιμένετε παιδί.

Συνήθως, οι περισσότερες γυναίκες δεν υποψιάζονται ότι είναι έγκυες παρά μόνο μερικές ημέρες μετά την απώλεια της πρώτης περιόδου τους, η οποία μπορεί να είναι περίπου 15 ημέρες μετά την ωορρηξία.

Ωστόσο, ενδέχεται να το υποψιαστούν, εάν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης εμφανιστούν 10 ημέρες μετά την ωορρηξία.

proima simptomata egimosinis1

Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Το να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης 10 ημέρες μετά την ωορρηξία μπορεί να μην σας διαφωτίσει πλήρως καθώς ενδέχεται να βγει αρνητικό αλλά υπάρχουν ορισμένα ενδεικτικά σημάδια που θα σας βοηθήσουν να μάθετε εάν είστε έγκυος:

Πονοκέφαλοι και ζαλάδες

Καθώς οι ορμόνες στο σώμα σας αρχίζουν να αλλάζουν και ο όγκος των υγρών αυξάνεται μπορεί να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε ήπιους πονοκεφάλους ή να αισθάνεστε ζάλη. Αν και η λιποθυμία είναι σχετικά σπάνια, ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω αλλαγών στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι σημαντικό να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών και νερού για να καταπολεμήσετε αυτά τα συμπτώματα.

Κοιλιακές κράμπες

Η πίεση και οι κράμπες στην κοιλιά είναι μερικά από τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης που πρέπει να προσέχετε. Η τακτική άσκηση, η κατανάλωση περισσότερου νερού, τα χαλαρωτικά μασάζ και άλλες τέτοιες δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, ωστόσο, εάν γίνει πιο έντονος ή αφόρητος, συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.

ponokefaloi

Συχνουρία

Το νεφρό αρχίζει να παράγει περισσότερα ούρα ως αποτέλεσμα της αυξημένης ροής αίματος στην περιοχή. Αυτό μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τη σύλληψη. Έτσι, αν αρχίσετε συχνές επισκέψεις στο μπάνιο, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης.

Πρωινή ναυτία

Μπορεί να εμφανίσετε πρωινή ναυτία οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες τη βιώνουν ως πρώτο σημάδι εγκυμοσύνης ωστόσο ενδέχεται να διαρκέσει καθόλη τη διάρκεια της κύησης.

Πρησμένο στήθος

Η αυξημένη ροή αίματος στους ιστούς του μαστού μπορεί να συμβεί αμέσως μετά τη σύλληψη με αποτέλεσμα να το νιώθετε πρησμένο και πιο ευαίσθητο. Καθώς η εγκυμοσύνη θα εξελίσσεται, το συγκεκριμένο σύμπτωμα θα υποχωρεί.

proima simptomata egimosinis

Αιμορραγία

Περίπου 8 έως 10 ημέρες μετά την ωορρηξία και την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στην επένδυση της μήτρας, μπορεί να παρατηρηθούν ελαφριές κηλίδες ή αιμορραγία. Μερικές φορές αυτή η αιμορραγία συγχέεται επίσης εσφαλμένα με αιμορραγία εμμήνου ρύσεως, επειδή συνήθως συμβαίνει κοντά στην περίοδό σας. Ωστόσο, δεν διαρκεί όπως η αιμορραγία της περιόδου και σταματά από μόνη του.

Πεπτικά προβλήματα

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας μπορούν επίσης να επηρεάσουν την πέψη σας και να οδηγήσουν σε πεπτικά προβλήματα όπως αέρια, δυσκοιλιότητα κ.λπ. Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα συμπτώματα αυξάνοντας την πρόσληψη υγρών και φυτικών ινών. Ο περιορισμός της κατανάλωσης γαλακτοκομικών, οσπρίων, μπρόκολου, κ.λπ. μπορεί επίσης να σας βοηθήσει σημαντικά.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved