Μια μαία συμβουλεύει: Τα 7 top tips για τις πρωινές ναυτίες

  • Ναυτίες στην εγκυμοσύνη
  • 7 top tips για τις πρωινές ναυτίες
Μια μαία συμβουλεύει: Τα 7 top tips για τις πρωινές ναυτίες

Η εγκυμοσύνη είναι η μόνη φορά που είναι πιθανό να πούμε «Νιώθω ναυτία, δώσ' μου ένα μπισκοτάκι» και μάλιστα αυτά τα δύο (ναυτία + μπισκότο) να βρίσκονται στην ίδια πρόταση. Μια ναυτία που απλά δεν μπορείς να εξηγήσεις.

Ναυτίες στην εγκυμοσύνη

Κάποιες μαμάδες το μόνο πράγμα που φαίνεται να τις κάνει να νιώσουν καλύτερα εκείνα τα πρωινά με ναυτίες είναι ένα απλό ψημένο τοστ, ένα μπισκότο ή μια φρυγανιά. Kάποιες άλλες όμως, απλά και μόνο αν σκεφτούν φαγητό τρέχουν στην τουαλέτα.

Επειδή δεν είναι λίγες οι μέλλουσες μαμάδες που ταλαιπωρούνται από ναυτίες (ειδικά το πρώτο τρίμηνο) εμείς μπήκαμε στο προφίλ της αγαπημένης μας μαίας, Louise και βρήκαμε 7 top tips για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας.

nauties stin egkimosini 3

7 top tips για τις πρωινές ναυτίες

  1. Λάβετε υπόψη σας ότι οι ναυτίες είναι σημάδι ότι το μωρό σας αναπτύσσεται και οι ορμόνες κάνουν πάρτι.
  2. Όποτε μπορείτε, κοιμηθείτε το απόγευμα και διώξτε τις μυρωδιές από την κουζίνα. Συχνά η μυρωδιά του μαγειρεμένου φαγητού μπορεί να προκαλέσει ναυτία.
  3. Το τζίντζερ κάνει θαύματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό το μπαχαρικό μπορεί να βοηθήσει στις ναυτίες γι' αυτό φτιάξτε μπισκότα με τζίντζερ και γενικότερα συνταγές που θα το περιέχουν.
  4. Και ο βελονισμός βοηθά. Αφού ο γιατρός σας, σας επιτρέψει να κάνετε βελονισμό για τις ναυτίες, σίγουρα θα σας βοηθήσει πολύ μιας και οι βελόνες στοχεύουν περιοχές που ελέγχουν τις ναυτίες.
  5. Βαθιές αναπνοές. Οι βαθιές διαφραγματικές αναπνοές ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ώστε να ρυθμιστούν αποτελεσματικότερα τα νευρολογικά σήματα που πυροδοτούν τον εμετό. Οι εισπνοές πρέπει να γίνονται από τη μύτη και οι εκπνοές από το στόμα.
  6. Αρωματοθεραπεία. Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, το χαμομήλι, η μέντα, το τριαντάφυλλο και το γαρίφαλο έχουν χαλαρωτική και αντιεμετική δράση.
  7. Δοκιμάστε λίγη ελαφριά άσκηση, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.
nauties stin egkimosini 1

Όλα τα παραπάνω μπορεί να σας βοηθήσουν να απαλύνετε λίγο τα συμπτώματα και θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα σύντομα.

Εάν η ασθένειά σας είναι πιο σοβαρή, μπορεί να πάσχετε από μια κατάσταση που ονομάζεται Hyperemesis Gravidarium (Υπερέμεση κύηση), η οποία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και είναι πιθανό να χρειαστεί να πάτε στο νοσοκομείο λόγω αφυδάτωσης.

Κάντε υπομονή και όλα θα περάσουν. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, να μεγαλώνει κανείς έναν μικρό ανθρωπάκο μέσα του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved