Αφόδευση κατά τον τοκετό - Τι να γνωρίζετε

  • Ανησυχείτε μήπως και αφοδεύσετε κατά τον τοκετό σας;
  • Οι μύες είναι οι ίδιοι
Αφόδευση κατά τον τοκετό - Τι να γνωρίζετε
Photo instagram @hello.myhoney

Ανησυχείτε μήπως και αφοδεύσετε κατά τον τοκετό σας;

Δεν θα έπρεπε! Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, οι μαίες ενθουσιάζονται όταν βλέπουν ότι υπάρχει κινητικότητα του εντέρου, τη στιγμή που οι εγκυμονούσες είναι έτοιμες να γεννήσουν και αυτό γιατί πρόκειται για ένα σημάδι που δείχνει ότι το μωρό είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του. Όχι, δεν το λέμε εμείς, αλλά η Louise, η μαία που λατρεύουμε και ακολουθούμε εδώ και αρκετούς μήνες και που με τις συμβουλές της βοηθά νέες αλλά και μέλλουσες μαμάδες.

Οι μύες είναι οι ίδιοι

"Πρώτον, οι μύες που χρησιμοποιούνται για να σπρώξουν το μωρό σας στον κόσμο είναι οι ίδιοι που σας βοηθούν να κάνετε κένωση και έτσι, ειδικά εάν έχετε περιττώματα στο σιγμοειδές κόλον σας (το τελευταίο μέρος του παχέος εντέρου), είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν μερικά κόπρανα", αναφέρει η ίδια στην ανάρτησή της.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ιδέα αυτή μπορεί να σας "βασανίζει" και να σας αγχώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ενόψει του τοκετού, θα πρέπει να εμπιστευτείτε τους ανθρώπους που θα έχετε γύρω σας, τον γιατρό σας, την μαία σας και τον σύντροφό σας. Κατά τη στιγμή του τοκετού σίγουρα δεν θα σας νοιάζει, γι' αυτό και δεν θα έπρεπε να σας προβληματίζει εξαρχής.

10+1 αλήθειες για τον τοκετό

Ακόμη και αν συμβεί η αφόδευση κατά τον τοκετό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μαίες είναι πολύ επιδέξιες στο να αφαιρούν γρήγορα τα κόπρανα πριν καν το καταλάβει κανείς, οπότε, ειλικρινά μην αγχώνεστε!

Όπως και η Louise αναφέρει: "Ακόμη και αν συμβεί είναι ένα υπέροχο σημάδι ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι ο τοκετός διεξάγεται φυσιολογικά".

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved