Μέλλουσες μαμάδες φωτογραφίζουν τις κοιλίτσες τους (εικόνες)

  • Το μέγεθος της κοιλιάς στην εγκυμοσύνη δεν είναι δείκτης
  • #PregnantBumpSelfie: Έγκυες φωτογραφίζουν τις κοιλίτσες τους
Μέλλουσες μαμάδες φωτογραφίζουν τις κοιλίτσες τους (εικόνες)
Instagram / rae.renea

Η κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την εγκυμοσύνη. Μπορεί να έχει πολλά, λίγα ή και καθόλου συμπτώματα, έντονα ή ήπια, να έχει μεγάλη κοιλιά ή μικρή κοιλιά και πάει λέγοντας. Το σίγουρο είναι ότι η εγκυμοσύνη είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος, με τις καλές και τις λιγότερο καλές της στιγμές, και κάθε μέλλουσα μαμά αξίζει να την χαρεί όσο μπορεί.

Οι φωτογραφίες το διάστημα αυτό έχουν βέβαια την τιμητική τους. Πολλές μάλιστα εγκυμονούσες τραβούν φωτογραφίες της κοιλιάς του καθ’ όλη τη διάρκεια τη εγκυμοσύνης για να απαθανατίσουν τη διαφορά από μήνα σε μήνα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε λίγο στο μέγεθος της κοιλιάς στο κατά πόσο είναι πραγματικά δείκτης για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Το bump shaming υπάρχει και πολλές γυναίκες με μεγάλες ή μικρές κοιλίτσες ακούνε σχόλια για το μέγεθος της κοιλιά τους όπως: «Είναι σίγουρα όλα καλά με το μωρό;», «Πο πο η κοιλιά σου είναι πολύ μεγάλη, δίδυμα περιμένεις;».

Μία μέλλουσα μητέρα που έχει ήδη αρκετό άγχος για το εάν θα πάνε όλα καλά, για τον τοκετό αλλά και για όλες τις αλλαγές που θα φέρει ο ερχομός ενός μωρού, σχόλια σαν και τα παραπάνω είναι σίγουρα τα τελευταία που θέλει να ακούσει. Επίσης, το μέγεθος της κοιλιάς δεν είναι δείκτης. Το κάθε σώμα είναι μοναδικό και ανταποκρίνεται διαφορετικά στην εγκυμοσύνη. Το μέγεθος και το σχήμα της κοιλιάς μιας εγκύου θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως το ύψος και το βάρος της, το εάν το μωρό που κυοφορεί είναι το πρώτο ή το δεύτερο, το σε ποια θέση βρίσκεται το μωρό και το εάν η κύηση είναι πολύδυμη. Σε κάθε περίπτωση, το εάν το βάρος της εγκύου είναι υγιές ή όχι για το έμβρυο, μπορεί να το αξιολογήσει μόνο ο γιατρός της.

Μέλλουσες μαμάδες φωτογραφίζουν τις κοιλίτσες τους

Το hashtag #pregnantbumpselfie στο Instagram έχει εκατοντάδες χιλιάδες αναρτήσεις εγκύων που φωτογραφίζουν τις κοιλίτσες τους.

fotografies egkymosynis koilia 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / ashley.joyfullygrowing

Δείτε ακόμα περισσότερες από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved