Πέντε πράγματα που δεν θέλει να ακούει μια έγκυος

  • Υπάρχουν ορισμένες φράσεις που καλό είναι να αποφεύγετε να τις λέτε στην έγκυο
  • Δείτε ποιες είναι αυτές
Πέντε πράγματα που δεν θέλει να ακούει μια έγκυος

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ξεχωριστή για κάθε γυναίκα και τη βιώνει με διαφορετικό τρόπο. Εκτός από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της, πολλές είναι και οι ψυχολογικές διακυμάνσεις. Έχει να διαχειριστεί την προσμονή, το άγχος για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης, τις αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει.

Το τι λοιπόν ακούει από φίλους και συγγενείς μπορούν να την επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά.

Το thebump.com, συγκέντρωσε μια λίστα με τα πέντε πράγματα που δεν θέλει να ακούει μια έγκυος και καλό είναι αποφεύγετε να τις τα λέτε.

pragmata pou den thelei na akouei i egios1

«Ήταν προγραμματισμένη η εγκυμοσύνη ή προέκυψε;»

Μπορεί να είναι μια αθώα ερώτηση, όμως δεν γνωρίζετε τι μπορεί να έχει προηγηθεί. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να ρωτήσετε μια γυναίκα αν η εγκυμοσύνη της προέκυψε ή ήταν προγραμματισμένη. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά κανέναν παρά μόνο το ζευγάρι.

«Λοιπόν, ίσως την επόμενη φορά να έχεις κορίτσι»

Εσείς μπορεί να έχετε μια συγκεκριμένη προσδοκία όσον αφορά το φύλο του μωρού. Όμως είναι η δική σας προσδοκία. Εκείνο που προέχει είναι μια ομαλή εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός υγιούς μωρού. Δυστυχώς για πολλούς αυτά θεωρούνται δεδομένα, όμως δεν είναι. Επιπλέον, το αν ένα ζευγάρι επιθυμεί αγόρι ή κορίτσι, είναι δικό του θέμα κι όχι των άλλων.

«Δίδυμα! Σίγουρα με εξωσωματική, έτσι δεν είναι;»

Είναι γεγονός ότι λόγω των εξωσωματικών, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δίδυμων κυήσεων. Όμως, δεν οδηγούν όλες οι θεραπείες γονιμότητας σε δίδυμα και δεν είναι όλα τα δίδυμα αποτέλεσμα εξωσωματικής. Υπάρχει και ο κληρονομικός παράγοντας. Ειλικρινά όμως ,έχει τόσο σημασία να μάθετε αν η δίδυμη κύηση οφείλεται σε εξωσωματική;

pragmata pou den thelei na akouei i egios

«Η κοιλιά σου είναι τεράστια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σου απομένουν ακόμα δύο μήνες»

Η κοιλιά της εγκύου αλλάζει μήνα με το μήνα. Το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι, εξαρτάται από τον σωματότυπο της εγκύου, την ανάπτυξη του εμβρύου, κ.ο.κ. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον αποκαλούν τεράστιο, πόσο μάλλον την εγκυμονούσα. Επομένως, οποιαδήποτε σχόλια για τα κιλά της πριν και μετά τη γέννα καλό είναι να λείπουν.

«Ελπίζω όλα να πάνε καλά»

Ακόμα κι αν οι προθέσεις σας είναι καλές, αποφύγετε να πείτε αυτή την έκφραση καθώς η έγκυος αισθάνεται ότι υπάρχει υπόνοια ότι πιθανόν να προκύψει κάποιο πρόβλημα.
Αντί για το «ελπίζω» μπορείτε να πείτε « είμαι σίγουρη», «πιστεύω» ή « όλα θα πάνε καλά». Τόσο απλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved