Κάνει να βάφετε τα νύχια στην εγκυμοσύνη και να χρησιμοποιείτε ξεβαφτικό νυχιών;

  • Επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μια έγκυος μανό (βερνίκι νυχιών);
  • Επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μια έγκυος ξεβαφτικό νυχιών (ασετόν);
  • Πώς θα διαλέξετε βερνίκια νυχιών - Τι να προσέξετε
Κάνει να βάφετε τα νύχια στην εγκυμοσύνη και να χρησιμοποιείτε ξεβαφτικό νυχιών;

Επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μια έγκυος μανό (βερνίκι νυχιών);

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βερνίκι νυχιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ορισμένες χημικές ουσίες σε ορισμένα προϊόντα βερνικιών νυχιών είναι δυνητικά επιβλαβείς, αλλά μόνο εάν τις χρησιμοποιείτε σε ποσότητες μεγαλύτερες από τις κανονικές και εκτίθεστε τακτικά σε αυτές σε μη αεριζόμενους χώρους.

kanei na vafo nyxia sthn egkimosini 1

Κατά τη διάρκεια της βαφής των νυχιών είναι δυνατό να εισπνεύσετε αναθυμιάσεις από χημικές ουσίες που περιέχονται στο βερνίκι νυχιών. Μπορεί επίσης να απορροφήσετε χημικές ουσίες μέσω του δέρματος γύρω από τα νύχια και τα πετσάκια σας. Τα νύχια σας είναι λιγότερο πιθανό να απορροφήσουν χημικές ουσίες, αλλά οι διαλύτες στα βερνίκια νυχιών μπορεί να μειώσουν αυτή τη φυσική προστασία.

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε χημικές ουσίες που, θεωρητικά, θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για το έμβυο που μεγαλώνει στην κοιλίτσα σας, τα τρία που πρέπει να προσέξετε είναι το τολουόλιο, ο φθαλικός διβουτυλεστέρας (DnBP) και μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη.

Επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μια έγκυος ξεβαφτικό νυχιών (ασετόν);

kanei na vafo nyxia sthn egkimosini 3

Τα προϊόντα αφαίρεσης βερνικιών νυχιών επιτρέπονται, εφόσον είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να αγοράσετε προϊόντα αφαίρεσης βερνικιού νυχιών χωρίς ασετόν. Αυτά έχουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι στεγνώνουν γρήγορα και επομένως είναι πιο φιλικά με τα νύχια σας.

Αφού αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών, πλένετε πάντα τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε τυχόν χημικά υπολείμματα.

Πώς θα διαλέξετε βερνίκια νυχιών - Τι να προσέξετε

Είτε είστε επαγγελματίας ομορφιάς είτε κάποια που της αρέσει να βάφει τα νύχια της, μπορείτε να μειώσετε την έκθεσή σας σε χημικές ουσίες διαλέγοντας και χρησιμοποιώντας ένα βερνίκι νυχιών που κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την ΕΕ και δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες. Αναζητήστε επωνυμίες χωρίς 8 free, 10 free ή ακόμα και 13 free. Ορισμένα γυαλιστικά φτιάχνονται με βάση το νερό, χωρίς οσμές και φιλικά προς τους vegan.

πηγή:babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved