Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε άφοβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  • Περάστε χρόνο έξω από το σπίτι με τον σύντροφό σας
  • Περάστε χρόνο με τους φίλους σας
  • Απολαύστε τον καφέ σας
  • Κάντε γυμναστική
  • Απολαύστε το σεξ
Πέντε πράγματα που μπορείτε να κάνετε άφοβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μετά την πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο για την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης, ακολουθεί μια λίστα με το τι δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της κύησης.

Όμως αυτή η τόσο όμορφη περίοδο της ζωή σας δεν έχει μόνο περιορισμούς ( κυρίως στη διατροφή).

Αν έχετε μια καλή εγκυμοσύνη υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να τα απολαύσετε.

egkymosyni diatrofi

Σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτά:

Περάστε χρόνο έξω από το σπίτι με τον σύντροφό σας κάνοντας οτιδήποτε

Αυτή η περίοδος είναι σημαντική τόσο για εσάς όσο και για τον σύντροφό σας. Ευκαιρία λοιπόν να κάνετε πράγματα μαζί που μετά τον ερχομό του μωρού θα είναι δύσκολο.
Πηγαίνετε για φαγητό, οργανώστε μια ημερήσια εκδρομή, παρακολουθήστε θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, εκθέσεις σε μουσεία. Κοινώς περάστε όσο περισσότερο χρόνο μαζί.

Περάστε χρόνο με τους φίλους σας

Μετά τη γέννηση του μωρού, συνήθως οι μαμάδες «εξαφανίζονται» από τις παρέες και τους φίλους. Η προτεραιότητά της πια είναι το μωρό. Όσο είστε έγκυος, εκμεταλλευτείτε το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας και μοιράστε τον εξίσου με τους φίλους σας.

kafes stin egkimosini 2

Απολαύστε τον καφέ σας

Μπορεί να νομίζατε ότι ο αγαπημένος σας καφές ήταν απαγορευμένος αλλά η πιο πρόσφατη σύσταση από το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) είναι ότι η έγκυος μπορεί να πίνει καφέ αρκεί σε ποσότητα να είναι λιγότερο από 200 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα. Όσον αφορά την κούπα της επιλογής σας, να έχετε κατά νου ότι το μέσο φλιτζάνι καφέ των 226 γρ. είναι περίπου 95 mg καφεΐνης, ενώ το τσάι είναι περίπου 47 mg. Έτσι, ενώ δεν πρέπει να πίνετε ποτά με καφεΐνη όλη την ημέρα, μπορείτε να απολαύσετε ένα φλιτζάνι από τον αγαπημένο σας καφέ.

Κάντε γυμναστική

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στη μείωση ορισμένων από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα, όπως πόνους στην πλάτη, δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και πρήξιμο.Επιπλέον, βελτιώνει τη στάση του σώματος, και την αντοχή (κάτι που σίγουρα θα χρειαστείτε κατά τον τοκετό και τον τοκετό).
Επιλογές χαμηλής έντασης όπως το περπάτημα, το κολύμπι, η ποδηλασία και τα μαθήματα προγεννητικής γιόγκα ή χορού είναι ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Φυσικά ο γιατρός είναι αυτός που θα σας συστήσει την κατάλληλη άσκηση.

sex egkimosinis

Απολαύστε το σεξ

Μπορεί να μην έχετε διάθεση σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως σύμφωνα με μαρτυρίες εγκύων, η ερωτική επιθυμία είναι αρκετά έντονη κατά την κύηση. Η επιπλέον ροή αίματος μπορεί να ανυψώσει την περιοχή της πυέλου. Πολλές δε μέλλουσες μαμάδες θεωρούν απελευθερωτικό να είναι απαλλαγμένες από το άγχος της προσπάθειας σύλληψης ( ή το αντίθετο).

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας ανησυχείτε ότι το σεξ δεν είναι ασφαλές για το μωρό σας, χαλαρώστε: το έμβρυο προστατεύεται πλήρως από τον αμνιακό σάκο.

Με πληροφορίες από το whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved