Περιμένετε δίδυμα; Τι συμβουλεύει γυναικολόγος

  • Τι πρέπει να γνωρίζετε αν περιμένετε δίδυμα
  • Συμβουλές από μια γυναικολόγο
Περιμένετε δίδυμα; Τι συμβουλεύει γυναικολόγος

Η κύηση διδύμων είναι πολύ συχνή τα τελευταία χρόνια και οφείλεται κυρίως στην εξωσωματική γονιμοποίηση που καταφεύγουν πολλά ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.

«Μια εγκυμοσύνη διδύμων θεωρείται υψηλού κινδύνου με τον πρόωρο τοκετό να είναι η πιο συνηθισμένη επιπλοκή», δήλωσε η Δρ Sharmila Solanki, Σύμβουλος Γυναικολογίας και Μαιευτικής στο Manipal Hospital.

Προτείνει μάλιστα μερικές βασικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν την δίδυμη κύηση πιο εύκολη.

didimi kiisi1

Τρώτε 3 υγιεινά γεύματα την ημέρα

Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . « Οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται επιπλέον ενέργεια για τα δίδυμά τους. Είναι σημαντικό να αποφεύγουν τα επεξεργασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα και να καταναλώνουν, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τροφές στη διατροφή σας που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες. Είναι σημαντικό να τρώνε υγιεινά γεύματα τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα και να παραμένουν ενυδατωμένες», είπε η Δρ Sharmila Solanki.

Είναι σύνηθες μεταξύ των γυναικών να ξεκουράζονται περισσότερο μόλις μάθουν για τη δίδυμη εγκυμοσύνη. «Το να παραμένουν οι έγκυες δραστήριες αλλά προσεκτικές τους πρώτους μήνες είναι πολύ σημαντικό. Οι ήπιες ασκήσεις και η γιόγκα μειώνουν τους κινδύνους και προετοιμάζουν τους μύες για τον τοκετό», προσθέτει η γυναικολόγος.

Κοιμηθείτε στο πλάι

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γιατροί συνιστούν τις έγκυες γυναίκες να ξαπλώνουν στο πλάι. Σε μια γυναίκα που περιμένει δίδυμα προτείνεται να κοιμάται στα πλάγια μετά την 16η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ πρήξιμο, πόνο στην πλάτη ή άλλα κοινά συμπτώματα.

didimi kiisi1

Προετοιμαστείτε έγκαιρα

Διαβάστε βιβλία ή ενημερωθείτε από έγκυρες πηγές για να εξαλείψετε τις αμφιβολίες σας σχετικά με την εγκυμοσύνη. Προετοιμάστε εκ των προτέρων ορισμένα πράγματα κάνοντας έρευνα αγοράς έτσι ώστε και να μην πιεστείτε ή να μην αγχωθείτε.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Η κατανάλωση ποτού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συσχετιστεί με αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά την υγεία του μωρού, τόσο κατά την κύηση, όσο και μετά τον τοκετό, όπως το χαμηλό βάρος γέννησης, οι μαθησιακές δυσκολίες κ.α.

didimi kiisi3

Περιορίστε την καφεΐνη

Μελέτες δείχνουν ότι οι υψηλές ποσότητες καφεΐνης μπορούν να προκαλέσουν αποβολή, αν και σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Για να είστε σίγουρη, αποφύγετε να καταναλώνετε πάνω από 200 mg καφεΐνης την ημέρα.

Πηγή: indianexpress.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved