Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

  • Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
  • Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα ενώ είστε έγκυος;
  • Είναι ασφαλές να πίνετε νερό βρύσης όταν είστε έγκυος;
Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το νερό βοηθά το σώμα να απορροφήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να φτάσουν μέσω του πλακούντα στο έμβρυο, οι απαραίτητες βιταμίνες και τα μέταλλα.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα ενώ είστε έγκυος;

Θα χρειαστείτε περισσότερο νερό για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν και η κατανάλωση διαφέρει ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του σώματός σας, το πόσο δραστήριες είστε και ούτω καθεξής, ο γενικός κανόνας είναι 8 έως 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Μιλήστε όμως με τον γιατρό σας γιατί όπως είπαμε κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός ( όπως και κάθε εγκυμοσύνη).

Προσπαθήστε να πίνετε μικρές γουλιές πιο συχνά έτσι ώστε να μην νιώθετε ενόχληση ή φούσκωμα στο στομάχι. Δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν πίνουν αρκετά υγρά, το να γεμίζετε ένα ή δύο μπουκάλια νερό κάθε πρωί και να τα έχετε δίπλα σας όλη την ημέρα, είναι μια πρακτική λύση.

nero stin egimosini1

Ποια είναι τα οφέλη της κατανάλωσης νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες

Η άφθονη κατανάλωση νερού βοηθά όχι μόνο στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας , η οποία είναι πολύ συχνή εγκύους, αλλά και κατ΄επέκταση στην πρόληψη των αιμορροΐδων.

Προλαμβάνει τις ουρολοιμώξεις

Το να πίνετε αρκετό νερό διατηρεί επίσης τα ούρα σας αραιωμένα γεγονός που αποτρέπει τις ουρολοιμώξεις (ούρα που μένουν πολύ καιρό στην ουροδόχο κύστη σας μπορεί να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις), καθώς και λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

Καταπολεμά την κούραση

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα αφυδάτωσης είναι η εξάντληση αλλά και οι πονοκέφαλοι. Η σωστή ενυδάτωση καταπολεμά την κούραση και επιπλέον το πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους.

nero stin egimosini

Είναι ασφαλές να πίνετε νερό βρύσης όταν είστε έγκυος;

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του νερού που πίνετε πιθανότατα προέρχεται από δημόσια συστήματα ύδρευσης και είναι γενικά ασφαλές για κατανάλωση, μπορεί να μολυνθεί με υψηλά επίπεδα χημικών ουσιών που θα μπορούσαν να βλάψουν ένα έμβρυο, συμπεριλαμβανομένου του μολύβδου, του υδραργύρου και του αρσενικού. Ελέγξτε την ποιότητα του νερού αν έχετε αμφιβολίες ή επιλέξτε τα εμφιαλωμένα.

Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι περίπου το 20 % της ημερήσιας πρόσληψης νερού προέρχεται από πηγές τροφίμων. Τα φρούτα που περιέχουν το περισσότερο νερό είναι το αχλάδι,το πορτοκάλι, οι φράουλες και φυσικά το καρπούζι και το πεπόνι.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved