Τοκετός σε νερό - Μαγικές φωτογραφίες που αξίζει να δείτε (εικόνες)

  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον τοκετό στο νερό
  • Μπορούν να γεννήσουν όλες οι γυναίκες στο νερό;
  • Υπέροχες φωτογραφίες με γυναίκες που γεννούν στο νερό
Τοκετός σε νερό - Μαγικές φωτογραφίες που αξίζει να δείτε (εικόνες)
instagram @ Dora Barens Geboortefotografie

Στο εξωτερικό ο τοκετός στο νερό είναι μία από τις μεθόδους που επιλέγουν οι γυναίκες να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, είτε στο σπίτι με τη βοήθεια μαίας, είτε σε κάποια μαιευτική γυναικολογική κλινική.

Tόσο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων όσο και το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιών, υποστηρίζουν τον τοκετό στο νερό σε υγιείς γυναίκες με χαμηλού κινδύνου εγκυμοσύνη.

Ο λόγος που επιλέγουν το νερό;

Όπως αναφέρεται το νερό είναι ένα πολύ ικανοποιητικό αναλγητικό μέσο. Κάποιοι μάλιστα το χαρακτηρίζουν και ως "η επισκληρίδιος της μαίας".

Ένας ακόμη επιπλέον λόγος, είναι η άνεση, η άνωση και φυσικά η ευκολότερη κίνηση. Αξίζει απλά να γνωρίζετε ότι μειώνει κατά 1,5 ώρα τη διάρκεια του τοκετού, αυξάνει την συγκέντρωση, ευνοεί την χαλάρωση και την ξεκούραση μεταξύ των συσπάσεων.

Μπορούν να γεννήσουν όλες οι γυναίκες στο νερό;

Όχι. Αρχικά θα πρέπει μια γυναίκα να θέλει να γεννήσει στο νερό και να έχει καλή σχέση μαζί του. Επιπλέον θα πρέπει να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη και να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα πριν, να χρησιμοποιήσει την πισίνα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Επίσης, τοκετό στο νερό δεν μπορούν να έχουν οι γυναίκες με πολύδυμες εγκυμοσύνες, γυναίκες με ανώμαλη προβολή, γυναίκες που τα νερά σπάνε νωρίτερα από την πιθανή ημερομηνία τοκετού, έχουν υπέρταση ή προεκλαμψία.

Υπέροχες φωτογραφίες τοκετού στο νερό

Ο τοκετός είναι μία μοναδική εμπειρία ανεξάρτητα από την μέθοδο που θα επιλέξει η μέλλουσα μαμά για να φέρει το μωρό της στον κόσμο. Ωστόσο, οι φωτογραφίες με μωράκια που γεννιούνται στο νερό είναι μαγικές και κόβουν την ανάσα.

Δείτε αυτές που ξεχωρίσαμε στο Instagram στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved