Αβοκάντο: Νέα έρευνα αναδεικνύει τα σημαντικά οφέλη του στην εγκυμοσύνη

  • Ποια τα οφέλη του αβοκάντο για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο;
  • Τι έδειξε νέα έρευνα;
Αβοκάντο: Νέα έρευνα αναδεικνύει τα σημαντικά οφέλη του στην εγκυμοσύνη
unsplash.com / Bethany Randall

Την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωής σου, η ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για την υγεία τη δική σου και του μωρού σου. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πώς πρέπει να στοχεύσεις στα μικρά και συχνά γεύματα και πώς από το καθημερινό σου διαιτολόγιο δεν πρέπει να λείπουν οι τροφές υψηλής διατροφικής αξίας.

Μία από αυτές είναι και το αβοκάντο, ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά μικροσυστατικά.

Τα οφέλη του αβοκάντο για την μέλλουσα μαμά και το έμβρυο

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες την περίοδο της εγκυμοσύνης, καθώς βοηθούν στην κίνηση του εντέρου. Επίσης, σύμφωνα με το healthline.com, η τακτική κατανάλωση τροφών πλούσιες σε φυτικές ίνες μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη κύησης και προεκλαμψία και παράλληλα προκαλεί κορεσμό, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση τους φυσιολογικού βάρους καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μισό αβοκάντο (100 γραμμάρια) περιέχει 7 γραμμάρια φυτικών ινών, δηλαδή το 28% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Είναι εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λιπαρά ωμέγα-3 τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της καρδιάς, προκαλούν κορεσμό και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, τα καλά λιπαρά θεωρούνται ότι ωφελούν το καλό ύπνο και καταπολεμούν τις αϋπνίες που είναι σύνηθες φαινόμενο στην εγκυμοσύνη.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα και συμβάλλουν στην συνολική υγεία του οργανισμού. Το αβοκάντο συγκεκριμένα, περιέχει λουτεΐνη μία ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλει στην ανάπτυξη της όρασης του εμβρύου και στην λειτουργία του εγκεφάλου του. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του αβοκάντο σε ωμέγα-3 λιπαρά, ο οργανισμός είναι πιο εύκολο να απορροφήσει τη λουτεΐνη από το συγκεκριμένο φρούτο παρά από ένα άλλο με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά.

avocado ofeli egkymosyni 1

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Heather Ford

Τι έδειξε νέα έρευνα

Τα σημαντικά οφέλη του αβοκάντο στη διατροφή της εγκύου και της θηλάζουσας μητέρας αναδεικνύει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα αβοκάντο ξεχωρίζουν από τα άλλα φρούτα και λαχανικά γιατί αναλογικά με το βάρος τους περιέχουν μεγάλη ποσότητα φολικού οξέος και καλίου, συστατικά τα οποία συνήθως οι μέλλουσες μητέρες δεν προσλαμβάνουν στις επαρκείς ποσότητες. Επίσης, το αβοκάντο είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, καλών λιπαρών κα αντιοξειδωτικών, τα οποία βελτιώνουν την υγεία της εγκύου, ακόμα και την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

Πηγή: healthline.com / bellybely.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved