Εγκυμοσύνη: Πόσο διαφορετική είναι η δεύτερη από την πρώτη;

  • Γιατί η δεύτερη εγκυμοσύνη είναι διαφορετική.
  • Σε τι διαφέρει η δεύτερη εγκυμοσύνη από την πρώτη;
Εγκυμοσύνη: Πόσο διαφορετική είναι η δεύτερη από την πρώτη;

Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και αυτό ισχύει και για την ίδια τη μητέρα που έχει δύο ή και περισσότερα παιδιά.

Η δεύτερη εγκυμοσύνη σου πιθανά σου επιφυλάσσει εκπλήξεις σε σχέση με την πρώτη. Από τα πρώτα συμπτώματα μέχρι το πότε θα γεννήσεις ιδού μερικές διαφορές που ίσως παρατηρήσεις μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εγκυμοσύνης σου.

Ίσως καταλάβεις ότι είσαι έγκυος πιο νωρίς

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να εντοπίσουν τα συμπτώματα της δεύτερης εγκυμοσύνης τους πιο νωρίς, αν και τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι λίγο ή και πολύ διαφορετικά από την πρώτη. Τα συμπτώματα ίσως είναι πιο αισθητά κατά τη δεύτερη εβδομάδα και μεταξύ αυτών είναι και τα εξής: πονοκέφαλοι, πρησμένο στήθος έντονη ναυτία, κούραση, φούσκωμα, διάρροια, αύξηση δίψας, εναλλαγές τη διάθεση.

Τα συμπτώματα είναι λιγότερο έντονα

Τα καλά νέα είναι ότι σε αυτήν την εγκυμοσύνη οι ναυτίες και η ευαισθησία στο στήθος ίσως είναι λιγότερο έντονες. Επίσης, δεδομένου ότι έχεις ήδη ξαναβρεθεί σε αυτήν την θέση και δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνεις την ιδιαίτερη κατάσταση της εγκυμοσύνης, είναι λογικό να έχεις λιγότερο άγχος και να είσαι πιο ήρεμη.

defteri egimosini

Είσαι πιο κουρασμένη

Είσαι ήδη μαμά και αυτό σημαίνει ότι η καθημερινότητά σου είναι ακόμα πιο απαιτητική από ότι πιο παλιά. Η κούραση είναι έτσι και αλλιώς ένα από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας σίγουρα δεν βοηθάνε.

Είναι πιθανό να γεννήσεις νωρίτερα

Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι ήδη πιο χαλαροί από την πρώτη εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα ο τοκετός να συμβεί πολύ πιο νωρίς σε σχέση με την πρώτη φορά.

Η κοιλιά ίσως φανεί πιο νωρίς

Επειδή η μήτρα σου δεν συρρικνώνεται αρκετά στο αρχικό της μέγεθος μετά την πρώτη εγκυμοσύνη, η επόμενη λογικά θα φανεί νωρίτερα.

Νιώθεις νωρίτερα τις κινήσεις του εμβρύου

Στην πρώτη εγκυμοσύνη, σίγουρα στην αρχή δυσκολεύτηκες να αναγνωρίσεις τις κινήσεις του εμβρύου. Αυτή τη φορά ωστόσο θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα να δεις πότε κινείται το μωρό.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved