Πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις στον ύπνο

  • Ο ύπνος την περίοδο της εγκυμοσύνης
  • Τα συνήθη προβλήματα ύπνου στο πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης
Πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης: Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις στον ύπνο

Σχεδόν όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ύπνο κάποια στιγμή στην εγκυμοσύνη τους. Σίγουρα οι ναυτίες, οι καούρες και τα λοιπά συμπτώματα δε βοηθούν και όσο η εγκυμοσύνη προχωράει τόσο πιο σύνηθες γίνεται το πρόβλημα.

Τα προβλήματα με τον ύπνο είναι ήδη εμφανή από το πρώτο τρίμηνο. Ας δούμε ποια είναι τα πιο συνήθη.

Έντονη υπνηλία

Θες να κοιμάσαι όλη την ημέρα, όπου σταθείς και όπου βρεθείς; Είναι φυσιολογικό. Εν μέρει αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης. Επίσης, μην ξεχνάς ότι το σώμα σου δουλεύει σκληρά για να μεγαλώσει και θρέψει το μωρό σου, επομένως είναι λογικό να έχεις μειωμένες αντοχές και να κουράζεσαι πιο εύκολα.

egkymosynu proto trimino upnos 2

Αϋπνία

Παραδόξως η ορμόνη προγεστερόνη είναι υπεύθυνη και για τις αϋπνίες που ίσως έχει ήδη από το πρώτο τρίμηνο. Εάν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες το βράδυ, προσπάθησε να αναπληρώσεις τον ύπνο κατά τη διάρκεια της μέρας.

Δεν βολεύεσαι

Μπορεί η κοιλιά σου ακόμα να φαίνεται, ωστόσο το στήθος σου είναι πρησμένο και πολύ ευαίσθητο. Αυτό σε εμποδίζει από το να κοιμηθείς μπρούμυτα, μία στάση ύπνου που πολύ προτιμούν. Το πρώτο τρίμηνο είναι το ιδανικό για να ξεκινήσεις να κοιμάσαι στο πλάι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη στάση σώματος ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος προς τον πλακούντα.

Συχνοουρία

Όχι, η συχνοουρία δεν είναι σύμπτωμα μόνο του τελευταίου τριμήνου. Η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται από την αρχή της εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα το συκώτι να αποβάλει περισσότερα υγρά τα οποία καταλήγουν στην ουροδόχο κύστη. Ταυτόχρονα, η μήτρα σου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα με αποτέλεσμα να πιέζει την κύστη σου και να κάνει πιο έντονη την επιθυμία για ενούρηση.

Προσπάθησε να περιορίσεις την κατανάλωση υγρών τις απογευματινές και βραδινές ώρες και απόφυγε του καφέδες και το τσάι που έτσι και αλλιώς περιέχουν καφεΐνη.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved