Εγκυμοσύνη τα Χριστούγεννα: Οδηγός επιβίωσης για μέλλουσες μαμάδες

  • Είσαι έγκυος; Τα φετινά Χριστούγεννα για σένα θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστά
  • Τι να προσέξεις την περίοδο των γιορτών
Εγκυμοσύνη τα Χριστούγεννα: Οδηγός επιβίωσης για μέλλουσες μαμάδες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μετράμε αντρίστροφα για την πιο γιορτινή, την πιο φωτεινή και την πιο όμορφη περίοδο όλου του χρόνου.

Για σένα που είσαι έγκυος, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστά. Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι έτσι και αλλιώς ιδιαίτερη και φέτος τις γιορτές σίγουρα θα είσαι λίγο παραπάνω ευσυγκίνητη με τις χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις, θα θες να δοκιμάσεις από όλα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που θα φτιάξουν συγγενείς και φίλοι και θα τραβήξεις τις πιο όμορφες φωτογραφίες εγκυμοσύνης. Εντάξει, δεν θα μπορείς να πιεις, να χορέψεις και να γλεντήσεις στο ρεβεγιόν όπως άλλες χρονιές, όμως το πιο σημαντικό; Ξέρεις ότι ο νέος χρόνος θα φέρει μία νέα ζωή.

Όσο μαγική βέβαια και εάν είναι η περίοδος των γιορτών, μην ξεχνας ότι είναι και αρκετά κουραστική, από το στόλισμα του σπιτιού μέχρι και το πολύωρο τρέξιμο στα μαγαζιά για να βρεις τα κατάλληλα δώρα για τους αγαπημένους σου. Η κούραση έτσι και αλλιώς είναι μία μόνιμη πλέον κατάσταση λόγω εγκυμοσύνης, για αυτό την περίοδο αυτή θα πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου λιγάκι παραπάνω.

xristougenna egkymosyni

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / beautifullybetterwithbecca

Τι να προσέξεις

Στολισμός σπιτιού σε... δόσεις

Δεν είναι ανάγκη να γεμίσεις το σπίτι με λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά μέσα σε μία μέρα. Θα κουραστείς πολύ περισσότερο και σίγουρα δεν θα το απολαύσεις. Τη μία μέρα μπορείς να στολίσεις το δέντρο και άσε για την επόμενη τον στλισμό των παραθύρων, της κουζίνας κτλ.

Προτίμησε τα μη αλκοολούχα ποτά

Οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ την περίοδο της εγκυμοσύνης και επειδή η υγεία η δική σου και του μωρού σου είναι πάνω από όλα, καλό είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους. Στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα επιλογών για μη αλκοολούχα ποτά για να τσουγκρίσεις και εσύ στο οικογενειακό τραπέζι.

Τήρησε το μέτρο στα γλυκά

Καλώς ή κακώς στις γιορτές όλοι ξεφεύγουμε με το φαγητό. Θα φάμε ενα μελομακάρονο παραπάνω, θα δοκιμάσουμε από όλα τα γλυκά, θα γεμίσουμε και δεύτερη φορά το πιάτο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μην ξεχνάς, ωστόσο, ότι η ισορροπημένη διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι το Α και το Ω για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύο, προσπάθησε λοιπόν να κρατήσεις ένα μέτρο, να τρώς μικρά και συχνά γεύματα και να καταναλώνεις τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων και όχι μόνο γλυκά και ζαχαρωτά.


https://www.instagram.com/p/B5ca_F6hegY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κάνε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σταδιακά

Καλό είναι να κάνει τις αγορές σου τις ώρες που θεωρείς ότι δεν θα έχει πολύ κόσμο στα μαγαζιά. Και δεν θα χρειαστεί να περιμένεις με τις ώρες στην ουρά και θα είσαι λίγο παραπάνω προστατευμένη εν μέσω πανδημίας. Επίσης, δεν χρειάζεται να πάρεις όλα τα δώρα μαζί. Προτίμησε να κάνεις τις αγορές σου σταδιακά και να έχεις μαζί σου κάποια φίλη ή τον σύντροφό σου για να σε βοηθήσει με το κουβάλημα.

Μην ξεχνάς να ξεκουράζεσαι

Οι κοινωνικές υποχρεώσεις αυξάνονται την περίοδο των γιορτών. Δεν είναι ανάγκη να πας σε όλες. Δες τι αντέχεις και μην ξεχνάς να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι επαρκώς. Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από ξεκούραση και επαρκή ύπνο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρακούς τα σημάδια του ίδιου του σώματός σου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved